4 personer Brændt fisk * mix 100 gr. sukker og salt * skær benene fra torsken i midten * drys salt og sukker blandingen på torsken og lad den trække i 1,5 time * skyl torsken med vand *skær 4 stykker fisk ud og drys en lille smule sukker på * brænd torsken med en …
Månedsarkiv: november 2012
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1755
nov 29
Jordskoksuppe med urtebagt fisk og smuld af kål, dild og sprødt
Jordskoksuppe med urtebagt fisk og smuld af kål, dild og sprødt 4 personer Jordskoksuppe * 1 kilo jordskokker skylles og skrælles *pil 1 – 2 bananløg og snit dem groft * svits jordskokkerne med løgene i ca. 1 minut * hæld ca 1½ – 2 dl kyllinge demi-glace fond på og spæd op med vand, så det lige dækker jordskokkerne …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1752
nov 29
Andebryst med rosenkålspuré, løgkompot og brunede kartofler
4 personer Andebryst *andebrysterne ridses, soigneres og saltes * læg dine bryster på panden – altså ænderne 🙂 gerne en kold pande *indstil varmen så den er mellem varm og lad fedtet smelte stille og roligt på ænderne *når anden er sprød kan den vendes, og varmen skrues ned * bag ænderne i ovnen ved …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1746
nov 29
Ølkage med kanelcreme, chokoladegrene og dessertkaviar
* 1 jule øl *5 dl hvedemel (ca. 425 gr.) *425 gr. brun farin * ca. 1 tsk kanel * ca. 1 tsk nelikepulver * ca. 1 tsk allehånde * ca. 1 tsk kardemomme * 1/2 spsk natron * æltes sammen og bages i ovn ved 155 grader i ca. 45 min Chokoladegrene * Smelt …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1719
nov 19
Æbleflæsk
Flæsk Stegeflæsk eller svinebryst Klaret smør Hvidløg Laurbærblade Timian Enebær Flæsken pudses af og gnides med hakket hvidløg, salt, peber og malet enebær. Confiteres i klaret smør med resten af krydderierne ved 80 grader i ca 2 timer. Tages op og køles under pres. Når flæsken er kold stykkes den ud i pæne stykker. …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1714
nov 19
Æblekage
Parisienne og kompot 15 syrlige røde æbler Sukker Citronsaft 1 vanillestang Husblas Der udstikkes 30 parisienne-kugler med skræl af æblerne, de dryppes med lidt citronsaft og stilles til side. Resten af æblerne skrælles og skæres i mindre stykker der koges til en kompot med lidt citronsaft, sukker og vanillekorn. Kompotten skal koges helt mør inden …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1710
nov 19
Kalv i frikassé
1/2 kg kalvebov, bryst, klump eller tykkam 1l lys bouillon af kalv eller kylling Lidt salt 4 gulerødder 1 selleri 1 porre 1/4 bd persille 5 timiankviste Laurbærblade 10 peberkorn 5 tørrede enebær 200 g rosenkål 400 g nye kartofler Løvstikke Korianderfrø Kødet sættes over i den kolde bouillon og koges langsomt op med salt. …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1707
nov 19
Citronfromage med appelsinfileter og krokant-flødeskum
Kornene fra 1/2 vanillestang 100 grørsukker Revet skal af 1/2 citron 3 hele æg 2,25 dl piskefløde 4 bl udblødt husblas Saften af 2 citroner 1/2 dl sukker 100 hasselnødder, ristede og afskællede 1/2 tsk bagepulver 3 appelsiner Grand marnier Flormelis Citronmelisse Vanillekornene piskes sammen med rørsukker, citronskal og de hele æg. Piskes til sukkeret …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1704
nov 19
Nytårstorsk
Torsk Torskefilet med skind Salt Torsken soigneres og drysses med salt. Stilles til side. Crumble Bacon Solsikkekerner, ristet og hakket groft Persille, hakket Timian, hakket rå løg i brunnoise Kapers Æg, hårdkogt Baconen skæres i små stykker, steges sprødt og køler på papir. De kogte æg skilles i hvider og blommer. hviderne hakkes i små …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1699
nov 19
Amagerkotelet
Kød Nakkefilet Salt Enebær Soya Nakkefileten afpareres for det værste fedt og sener og deles i små styk-stege. Drysses med salt, peber, enebær og dryppes med lidt soya. Stilles til side til marinering. Sauce ½ l lys fond af kylling eller kalv afpuds fra nakkefilet urterester af gulerod, løg, porre og seleri timiankviste hvidløg sherry …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1696