«

»

nov 29

Print denne Indlæg

Letbrændt fisk med æggeblomme 65, rødbedevariation og lakrids

4 personer

Brændt fisk

* mix 100 gr. sukker og salt
* skær benene fra torsken i midten
* drys salt og sukker blandingen på torsken og lad den trække i 1,5 time
* skyl torsken med vand
*skær 4 stykker fisk ud og drys en lille smule sukker på
* brænd torsken med en brænder – giv evt. fisken et minut I ovnen

Æggeblomme 65

* indstil ovnen til 70 grader
* find en bakke hvor der kan være 4 æg i dækket med vand – vandet skal først varmes op i ovnen uden æg
*sæt æggene  i ovnen ca 1,5 time
*alle ovne er forskelige i deres måde at varme på, kontroler derfor vandets temperatur hver 20 min. Den skal ligge på ca. 65 grader. Er temperaturen for høj åbnes ovnen lidt igen, er vandet under 64 grader skrues der op for ovnen. Brug en stegetermostat til dette
*når æggene er færdige skal de ligge i koldt vand ca. 20 min og derefter skylles fri fra æggehviden

Rødebede variation

*skræl alle rødbeder
* ca. 1 rødbede snittes på mandolinjern, så man får nogen runde flagger, der lægges i vand
* kog 1-2 rødbeder møre i 2 deciliter æblejuice med 1 stjerneanis, derefter skal de skæres i grove stykker ca. 12 stk.
* skær resten af rødbederne i små stykker og kom dem i vand til de er møre. Blend dem til en puré og smag til med salt evt. lidt sukker
*klip ærtespirerne til pynt

 

Når denne ret er anrettet skal der rives rålakrids over retten og pyntes med salturt og ærtespirer

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1755