Månedsarkiv: januar 2015

jan 03

Jordskokke creme med urteflan & fritteret skorzonerødder

Jordskokke creme 1 skalotteløg 500 g jordskokker 1/2 l fløde 1/4 l kalvefond slat/peber Jordskokkerne skrælles, skæres i mindre stykker. Skalotteløg snittes fint. Smelt smør i gryde, sauter løg og jordskokker. Tilsæt derefter fløde og kalvefond. Lad det simre til de er møre, blend og smag til med s/p. Urteflan 1 dl fløde 2 æg urter …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2218

jan 03

Pocheret kylling i bacon med svampe, rå marineret æbler & saltbagte rødbeder i urtecreme

Porceret kylling i bacon 1 kylling 8 skiver bacon 150 g svampe Rens dine svampe, skær dem i skiver. Sauter dem i smør ved god varme, så de tager lidt farve, tilsæt s/p. Tag dem af panden og lad dem afdryppe godt. Skyl/rengør kyllingen grundigt. Udben den, så du har to bryststykker, to overlår uden …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2215

jan 03

Christmas cheesecake

Bund 50 g smør 75 g digistive kiks 35 g hvid chokolade 35 g mandler kanel Smelt smørret, kom kiks, hakket mandler, hakket hvid chokolade og kanel i og bland det godt. Fordel blandingen i 4 glas. Fromage 2 blade husblas 100 g buko ost naturel 1 past æggeblomme 1 dl creme fraiche 1 tsk …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2212

jan 03

Intervalstegt oksesteg med pommes rustik, dampet grønt og selleri puré

Kød 1 kg god steg Sauce 50 g smør kødrester fra oksestegen 1 lille løg 1 gulerod 1 dusk timian lidt selleri 1 spsk mel 1 dl rødvin 5 dl okseboullion salt og peber Grønt 200 g blomkål 200 g broccoli 25 g smør 25 g hakkede hasselnødder salt og peber Selleripuré 200 g selleri …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2209

jan 03

Æble tarte tatin med kanelparfait

Kanelparfait 4 æggeblommer 250 g sukker 1 dl vand 1 tsk stødt kanel 4 dl fløde vanilje Mørdej 250 g hvedemel 175 g blød smør 65 g flormelis 1 æg 1 knivspids salt Tarte 2 syrlige danske æbler 80 g muscovadosu Fremgangsmåde Kanelparfait Pisk fløden til en let skum og stil den på køl. Sukker, …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2204