Månedsarkiv: september 2013

sep 28

Ølandshvedeboller

½ dl øko ymer, tykmælk eller lignende 2 dl kogende vand 5 dl koldt vand 5 gram øko gær 1 spsk havsalt ½ spsk øko honning 2 håndfulde grove øko havregryn 500 gr. grov øko Ølandshvede 300 gr øko hvedemel Rør væden med gær og tilsæt salt og honning. Tilsæt de øvrige ingredienser lidt efter …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1976

sep 28

Kringle

Økologisk multidej 1½ dl lunken vand 12,5 g øko gær 1 knivspids havsalt 4 spsk øko sukker 3 spsk blødt øko smør 1 tsk øko kardemomme 1 øko æg 350 gr. øko hvemdemel Ælt dejen sammen. Pas på ikke at putte for meget mel i. Lad den hæve i carka 2,5 – 3 timer. Imens …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1965

sep 28

Stenalderbrød

  Ingredienser 100 g græskarkerner 100 g solsikkekerner 100 g mandler 100 g valnødder 100 g hørfrø 100 g sesamfrø 5 æg 1 dl olie 2 tsk. salt Sådan gør du Bland det hele sammen, kom massen i en smurt form – gerne en silikoneform. Bages 1 time ved 160 grader i en forvarmet ovn.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1958

sep 28

Økologiske hindbærsnitter

  Dej 250 gr øko hvedemel. 125 gr øko smør. 1 tsk (øko) bagepulver. 100 gr. øko sukker, 1 tsk vaniljesukker, ½ dl. vand Hindbær 2 dl grofthakkede frosne øko hindbær/friske bær Glasur 2 dl. øko flormelis. Evt. 1 tsk øko lakridspulver og lidt vand. Arbejdsgang Tænd ovnen på 190 grader. bland dejen godt sammen. …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1952

sep 28

Sæson 2013/14

25. september 2013. Pia Skadhede Økologisk bageworkshop Ølandshvedeboller. Multiopskrift til kringle, brunsviger, fastelavnsboller og fødselsdagsboller. Hindbærsnitter. 30. oktober 2013. Signe Vinther Crostini Tacchino tonnata Pasta med salvie og smør Risotto med timianstegt græskar Pollo alla diavola Grillet grøntsagssalat Mascarponecreme med krydrede figner 27. november 2013. Anne Marie Beck Vegetarisk supplement til julemaden Multibønnesalat Gulerødder braisseret …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1938