«

»

nov 29

Print denne Indlæg

Ølkage med kanelcreme, chokoladegrene og dessertkaviar

Chokoladegrene

* 1 jule øl
*5 dl hvedemel (ca. 425 gr.)
*425 gr. brun farin
* ca. 1 tsk kanel
* ca. 1 tsk nelikepulver
* ca. 1 tsk allehånde
* ca. 1 tsk kardemomme
* 1/2 spsk natron

* æltes sammen og bages i ovn ved 155 grader i ca. 45 min

Chokoladegrene

* Smelt ca. 100 gr. mørk chokolade over et vandbad
* lad det køle af en 20 min
* hæld det på sprøjte poser
* når chokoladen ikke længere er lun er den klar (den må heller ikke nå at stivne)
*find noget højt og hæld kold vand i evt sæt det på køl eller kom isterninger i
* sprøjt chokoladen i vandet i ringe – begyndu defra – lad spidsen af posen lige røre vandet – puf forsigtigt chokoladeringene ned I vandet, så de synker til bunds
*læg grenene på et viskestykke og put dem på køl

Kanel creme

* varm halvdelen af fløden i en gryde  (1½ dl) med 1 – 2 kanelstænger
* tilsæt hvid chokolade i den varme fløde og lad det smelte (150g)
*sæt det på køl og fjerne kanelstængerne
*når lagen er kølet helt ned tilsættes resten af fløden (1½ dl) og det piskes som flødeskum

Dessertkaviar

* sæt 1 -2 liter olie i fryseren i en høj bøtte
* brug den frugtsaft/bærmos, du kan tænke dig smagen af – vi brugte kirsebær
*pr dl væske skal der bruges 5 husblas, der lægges i koldt vand, til de er blødt op ca. 15 min
* varm ca. 1 dl af lagen op og smelt husblassen heri ( det må ikke koge)
* sigt lagen
* sug væsken op i kanylen (kan købes på Apotek eller hos Matas)
* i bøtten hvor olien er, skal der helst vand i bunden og derefter olie, (det skiller så vandet er i bunden)
* sprøjt  (dryp) væsken i olien, så man får nogle små kugler (kaviarlignende)
* de skal dale stille ned gennem olien – går det for hurtigt samler væsken sig igen – daler de tilpas lægger de sig I vandet I bunden af bøtten som små kugler
* til sidst sigtes olien fra og kuglerne skylles i koldt vand

Kagen skæres I firkanter og cremen sprøjtes på I små toppe. Der dekoreres med chokoladegrene og kaviar.

Dessert kaviar

Dessert kaviar

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1719