Månedsarkiv: september 2017

sep 25

Råmarinerede sensommerbær på blød bund med vaniljecreme, mørk chokolade og rød skovsyre

  Bund: 300 g mandelmel 300 g rørsukker 4 store æg Rør mandelmel, rørsukker sammen med de piskede æg. Smør ud på en bageplade og bag i ca. 35 min ved 175 grader Skær bunden til og stil på køl.   Creme: 3 dl fløde 50 % fra essens 2 spsk floursukker 1 vaniljestang 3 …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2645

sep 25

Sprød fladbrød med syltede pærer, yoghurt og revet karamelsten (unika ost)

  Brød: 75 g ølandshvedemel 225 g hvedemel 2 dl vand 12,5 g gær ¼ spsk salt Syltede pærer: 5 Pærer i både 3 dl sukker 3 dl vand ½ Vaniljestang Saften fra en ½ citron Yoghurt neutral Karamelsten fra Unika   Fremgangsmåde: Start med at blande vand, gær og salt. Tilsæt mel og den …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2642

sep 25

Kartoffelstrüdel med forårsløg og soltørret tomat

  1 kg bagekartofler 2 plader butterdej 2 bdt forårsløg 150 g soltørrede tomater 2-3dl cremefraiche salt friskkværnet peber 1æg til pensling Fremgangsmåde Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver på mandolinjern (pas på fingerne!) Kom lidt mel på bordet og rul butterdejspladerne lidt ud. Hak de soltørrede tomater og forårsløg fint og bland …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2640

sep 25

Bagte græskar med timian og kefir/lime dressing

  2 stk hokkaidogræskar 1 bdt timian Olivenolie Kefir fra arla essens 3 stk lime Salt, Peber   Fremgangsmåde: Græskarrene vaskes og deles i 1/4, kernerne tages ud og indersiden ridses med en lille kniv. Hak timian og gnid indersiden af græskarret med olivenolie, salt, peber og timian. Skal bages i ovnen i en time …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2638

sep 25

Paella med rejer og muslinger

    800 g Aborio ris Ca. 2 l varm fiskefond 4 dl. hvidvin. 2 kg hjertemuslinger. Tigerrejer. 3 løg i tern. 6 fed hvidløg. 4 hele friske tomater. 1 rød peber i tern. 2 dl frosne ærter. 1 – 2 spsk røget paprika. 2 citron.   Fremgangsmåde: Vask muslingerne i kold vand og lad …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2636

sep 25

Rosastegt oksemørbrad, græskarpure og små grøntsager glaseret i most

  Oksemørbrad, mellemstykker 2 stk Pure: 1 hokkaidogræskar Smør 50 % fløde Salt, Peber Karry Grøntsager: Æblemost, ufiltreret Baby majs Baby fennikel Baby gulerødder Baby pastinak   Fremgangsmåde: Oksemørbraden pudses af for scener og fedt og brunes af på panden. Ovnen tændes på 160 grader varmluft. Mørbraden steges i ovnen i ca 18-20 min. Tages …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2634

sep 25

Grønkålssalat med friske beder og kikærter

  Grøn og violet grønkål Gule beder Bolschebeder Kogte kikærter Finthakket persille Cayennepeber Spidskommen Olivenolie   Dressing: Olivenolie Æbler Æblecidereddike Grov sennep Salt, Peber, Sukker   Fremgangsmåde: Grønkålen vaskes godt, tørres og snittes mellemfint. Bederne skrælles, og køres fint på mandolinen (pas på fingerne!), bederne kommes derefter i koldt vand og i køleskabet. De udblødte …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2632

sep 25

Salat nicoise med frisk tun, vagtelæg og sauce tatare

Hjertesalat Lollo rossa Tomater, små blomme 2 stk rødløg Sorte oliven Rød frisk tun 2 bk vagtelæg Sesamfrø Olivenolie Sauce Tatare: 3 dl. Mayonnaise 1 dl. 38 % creme fraiche 2 spsk. hakkede cornichoner 1 spsk. hakket kapers 1 fint hakket skalotteløg 3 tsk. dijonsennep 1 spsk. fint purløg Lidt citronsaft Salt og peber   …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2630

sep 25

Cheviche af kulmule med urter, radiser og salater

1,5 kg kulmulefilet 6 Citroner 3 Skalotteløg Kørvel Dild Bronzefennikel 2 bundt radiser Mizuna Salt, Peber, Sukker   Fremgangsmåde: Pres saften fra citronerne ud i en skål. Pil skalotteløg og finhak dem og bland dem i citronsaften. Smag til med salt, peber og sukker så lagen har en fin balance. Skær kulmulen ud i tern …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2625

sep 25

Sæsonoversigt 2017/18

  20. september 2017 Jacob Steiniche, Restaurant Komfur Delemad: Cheviche af kulmule med urter, radiser og salater Salat nicoise med frisk tun, vagtelæg og sauce tatar Grønkålssalat med friske beder og kikærter Rosastegt oksemørbrad, græskarpure og små grøntsager glaseret i most Paella med rejer og muslinger Bagte græskar med timian og kefir/lime dressing Kartoffelstrüdel med …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2623