Til 6 personer 1 ananas 100 gr tranebær hakket 50 gr valnødder hakket 100 gr sukker ½ tsk. citronskræl 1 cl rom Marengs 4 æggehvider 2 tsk. citron saft 150 g. sukker Fjern skræl fra ananassen og skær i skiver, fjern midterstykket. Ananas skiver ,tranebær , citronskræl , citronsaft og valnødder glaseres med sukker og …
Månedsarkiv: oktober 2012
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1494
okt 29
Vaniljetærter med hvid chokolade
Ingredienser 12 stk. Mørdej 2 ægblommer 2 spsk. sukker 175 g hvedemel 175g koldt smør, skåret i terninger 2 spsk kold vand. Fyld og pynt 350 g hvid chokolade brækket i stykker 1 stang vanilje 4 1/4 dl. piskeflødetsk. kaffepulver Spåner af letbitter chokolade til pynt Kakao til drys Dejen Kom mel og sukker i …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1491
okt 29
Original Southern fried chicken
Original Southern chicken er knasende sprød udvendig, gennemsteg og stadig saftig indvendig. 6 personer. 1 kylling 1,8-2kg. 1½ tsk. salt 1 1/4 tsk. friskkværnet peber 2 fed hvidløg 1 1/4 dl. Hvedemel 1 ¼ tsk. paprika Ca. ½l olie til stegning. Skyl og tryk kyllingen tør. Parter den i 8 stykker. Bland salt og 1 …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1488
okt 29
Grillet ørred på urter i julienne med balsamico glace og indisk brød
Grillet ørred på urter i julienne med basamico glace ½ filet grilles på grillpande først på skind siden ca. 2 min. derefter vendes og slukkes ,trækker ca. 2 min. Urter i julienne kan være , porre, knoldselleri, gulerødder eller pastinak. Lidt farvevariation vil være godt. Balsamico Glace Ca.2 dl. rød eller rose Balsamico. Kom balsamico …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1484
okt 28
Spinat kage / Ispanakli pasta
Ingredienser 4 æg 250 g flødestuvet spinat frost 1 tsk vanilje 3 tsk bagepulver 2 glas mel 1 glas sukker ½ glas olie 1/4 piskefløde 1 dl creme fraiche 1 bakke jordbær Fremgangsmåde Ovnen forvarmes til 200 gr Æg og sukker piskes til en tyk masse, tilsæt den optøede spinat i dejen. Mel, vanilje, bagepulver …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1459
okt 28
Börek indbagt med spinat / Ispanakli sac böregi
Ingredienser 1 kg mel 25 g gær ½ liter lunken vand 1 tsk salt Kæregaard smør Frosne spinatblade 1 kg ½ fløde 1 hakket løg 1 spsk olie Smag til med salt og peber Fremgangsmåde Gær, vand og salt røres jævnt. melet æltes i. Fordel dejen i 20 små lige store klumper, og rul …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1456
okt 28
Aubergine meze / Patlican meze
Ingredienser 1 aubergine 1 squash 1 peberfrugt 2 fed presset hvidløg 4 store tomater 1 spsk tørret basilikum Saft af en citron Ca. 2-3 spsk olivenolie 2 spsk pinjekerner Salt og peber Fremgangsmåde Skær auberginen, squashen i skiver på 1 cm tykkelse. Peberfrugten skæres i tykke strimler. Kom det hele i en stor skål. bland …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1453
okt 28
Farseret aubergine i ovnen / Imam bayildi
Ingredienser 1 stor aubergine 300 gram hakket oksekød ½ porre hakket 1 fed hvidløg 1 revet gulerod 100 gram hakket friske champignon ½ peberfrugt 2 store tomater 1 dåse hakket tomater 2 spsk olie 3 spsk tomat puré 1-2 tsk paprika ½ tsk sort peber 2 tsk oregano 1 tsk salt Tomatskiver til pynt Fremgangsmåde …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1450
okt 28
Farserede peberfrugter Dolma / biber dolmasi
Ingredienser 4-5 stk. tyrkiske peberfrugter 300 g hakket oksekød 1 fint hakket løg 1 fed knust hvidløg 1 dl ris basmati 1 dl grov bulgur 1-2 tsk paprika 1 tsk salt 2 tsk oregano ½ tsk sort peber ½ dåse hakket tomater 2 spsk olie 2 spsk tomatpasta 4-5 dl vand Fremgangsmåde Skær en skive …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1447
okt 28
Bulgur pilav / Bulgur pilavi
Ingredienser 1 hakket løg 1 hakket fed hvidløg 1 hakket tomat 1 hakket peberfrugt 1 dl kikærter på dåse 2 spsk. olie 1-2 tsk paprika 4 dl bulgur grov 6 dl vand 1 tsk salt Fremgangsmåde Svits løg og hvidløg, tomat, peberfrugt og kikærter i olie. Tilsæt paprika og salt. Skyl bulguren og hæld den …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1428