Månedsarkiv: februar 2014

feb 27

Jordskokkesuppe

Ingredienser 600g. Jordskokker 300g  Løg 2 fed hvidløg 2 dl hvidvin vand boullion 2,5 dl fløde salt & peber 1. hak løg og hvidløg groft 2. sauterer løg og hvidløg i en gryde ved lav varme. Rør jævnligt. Ca. 10 min. 3. Jordskokkerne skylles og renses,  fjern evt. top & bund ( gem de store …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2137

feb 27

Stegt polenta med spidskål & æble

Ingredienser 5dl. Vand salt ½ dl. Olivenolie 100g. Polenta 50g. Revet parmesan saft og skal af 1/2 citron Salat: ½ spiskål 2 æbler Persille Æblegastrik: 50 g. Rørsukker 5 hele peberkorn 2 dl. Æble eddike Olie Polenta 1.Kom vand, salt og olie i kog, og tilsæt herefter polentaen, under omrøring, så den ikke klumper.  Lad …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2135

feb 27

Perlebyg-risotto

3 dl perlebyg 8 dl vand salt   1 bananskalotteløg 1 fed hvidløg 150 g. Svampe 2 el. 3  gulerødder 2 dl. Hvidvin 1 dl fløde boullion   1. Sæt pelebyggen over og koge 2  Rør jævnligt så den ikke sætter sig 3. Skær løg og hvidløg i små terne 4. Sauter løg og hvidløg …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2133

feb 27

Panna Cotta med skyr, æble & rosmarin

Ingredienser 2 dl piskefløde 65 g sukker 1/2 vaniljestang 1, 1/2 blad husblas 200 g skyr   1. Udblød husblas i vand 2. Kog fløde med sukker, vaniljekorn og stang ( brug Blomsterberg tricket) 3. Tilsæt det udblødte husblas 4. Pisk skyren i og støb i glas / form. 5. Sæt hurtig i køleskabet med …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2131

feb 23

Spanske tapas

Brød 1 pakke gær røres i 2 liter eller lidt mere kold vand. Kom 3 store skefuld havsalt, en god sjat olivenolie og et par håndfuld sukker eller et halv glas honning i og rør det hele sammen. Stil det tildækket til næste dag. Dagen efter form brødene og lad dem efterhæve i et par timer. …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2114