Månedsarkiv: november 2016

nov 21

Cremet Hokkaido græskarsuppe med kulmule

6-7 personer 1 Hokkaido græskar 1 alm løg 2 fed hvidløg 1 l vand 1 hønse bouillon/fond 1 dl. piskefløde lidt cayenne peber Fremgangsmåde Græskar skylles, renses for kerner og skæres ud i mellemstore stykker. Behold skrællen på, den bliver blød når det koges og blendes. Svits hakket løg og hvidløg i en gryde og …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2479

nov 21

Nakkefilet

Nakkefilet 1 styk nakkefilet Rosmarin og timian Salt og peber Fremgangsmåde Nakkefileten flækkes i 2 lige stykker på langs. Kødet grilles på alle 3-4 sider og smøres med salt og peber. Kødet kommes i en 220 grader forvarmet ovn i 15 min. Tages ud og trækker i 5 min. hvor efter krydderurterne smøres ind i …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2476

nov 15

Sæsonoversigt 2016/17

28. september 2016 Sofia, Restaurant L’Estragon Rødebedetartar Saltbagt & stegt knoldselleri m/sellerihollandaise, æble & solsikkekerner Stegt spidskål m/hollandaise & salsa verde Rosmarin panna cotta 26. oktober 2016 Daniel Immerkær Nakkefilet Cremet Hokkaido græskarsuppe med kulmule og klorofyl olie 30. november 2016 Lars Kyllesbech, Mefisto Torsk med svampefrikassé Risotto med tre slags muslinger Hummer Thermidor 25. …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2462

nov 15

Rødbedetatar

  4 personer 500 g rødbeder 2 spsk eddike 1 madæble, ca 100 g 1 lille rødløg 1½ spsk grov dijonsennep 1 spsk olie havsalt 2 spsk rørsukker peber fra kværn Kørvel – plukkes Rygeostcreme: 200 g rygeost, 5 % letmæk 50 g. hasselnødder Skræl 100 g rødbede og skær så rødbeden i helt fine …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2460

nov 15

Stegt spidskål m/hollandaise & salsa verde

4 personer 1 spidskål friskkværnet sort peber 3 dl olie ½ bundt bredbladet persille ½ bundt dild havsalt 4 spsk ristede mandler 2 spsk kapers ½ bundt frisk estragon 1 skalotteløg 2 fed hvidløg Hak hvidløg, kapers, persille, dild og estragon meget fint og rør så de øvrige ingredienser i, til du får en meget …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2458

nov 15

Saltbagt & stegt knoldselleri

Saltbagt & stegt knoldselleri m/sellerihollandaise, æble og solsikkekerner 4 personer Saltbagt selleri: 1 selleri med top groft salt sølvpapir Tænd ovnen på 170 grader skær top af og lig i vand skrub sellerien godt med en svamp skær bunden (ikke ret meget) rul et stor stykke sølvpapir ud og lig en god portion salt i …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2456

nov 11

Rosmarin panna cotta

Rosmarin panna cotta 4 dl piskefløde 75 gram sukker 3 blade husblas Et kvart bundt rosmarin En lille smule salt Udblød husblas Piskefløde, mælk og sukker koges langsomt op med rosmarinen Smag på cremen – smager den af rosmarin eller skal den trække lidt længere? Tilsæt den udblødte husblas og pisk godt Panna Cottaen hældes …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2454