6-7 personer 1 Hokkaido græskar 1 alm løg 2 fed hvidløg 1 l vand 1 hønse bouillon/fond 1 dl. piskefløde lidt cayenne peber Fremgangsmåde Græskar skylles, renses for kerner og skæres ud i mellemstore stykker. Behold skrællen på, den bliver blød når det koges og blendes. Svits hakket løg og hvidløg i en gryde og …
Månedsarkiv: november 2016
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2479
nov 21
Nakkefilet
Nakkefilet 1 styk nakkefilet Rosmarin og timian Salt og peber Fremgangsmåde Nakkefileten flækkes i 2 lige stykker på langs. Kødet grilles på alle 3-4 sider og smøres med salt og peber. Kødet kommes i en 220 grader forvarmet ovn i 15 min. Tages ud og trækker i 5 min. hvor efter krydderurterne smøres ind i …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2476
nov 15
Sæsonoversigt 2016/17
28. september 2016 Sofia, Restaurant L’Estragon Rødebedetartar Saltbagt & stegt knoldselleri m/sellerihollandaise, æble & solsikkekerner Stegt spidskål m/hollandaise & salsa verde Rosmarin panna cotta 26. oktober 2016 Daniel Immerkær Nakkefilet Cremet Hokkaido græskarsuppe med kulmule og klorofyl olie 30. november 2016 Lars Kyllesbech, Mefisto Torsk med svampefrikassé Risotto med tre slags muslinger Hummer Thermidor 25. …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2462
nov 15
Rødbedetatar
4 personer 500 g rødbeder 2 spsk eddike 1 madæble, ca 100 g 1 lille rødløg 1½ spsk grov dijonsennep 1 spsk olie havsalt 2 spsk rørsukker peber fra kværn Kørvel – plukkes Rygeostcreme: 200 g rygeost, 5 % letmæk 50 g. hasselnødder Skræl 100 g rødbede og skær så rødbeden i helt fine …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2460
nov 15
Stegt spidskål m/hollandaise & salsa verde
4 personer 1 spidskål friskkværnet sort peber 3 dl olie ½ bundt bredbladet persille ½ bundt dild havsalt 4 spsk ristede mandler 2 spsk kapers ½ bundt frisk estragon 1 skalotteløg 2 fed hvidløg Hak hvidløg, kapers, persille, dild og estragon meget fint og rør så de øvrige ingredienser i, til du får en meget …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2458
nov 15
Saltbagt & stegt knoldselleri
Saltbagt & stegt knoldselleri m/sellerihollandaise, æble og solsikkekerner 4 personer Saltbagt selleri: 1 selleri med top groft salt sølvpapir Tænd ovnen på 170 grader skær top af og lig i vand skrub sellerien godt med en svamp skær bunden (ikke ret meget) rul et stor stykke sølvpapir ud og lig en god portion salt i …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2456
nov 11
Rosmarin panna cotta
Rosmarin panna cotta 4 dl piskefløde 75 gram sukker 3 blade husblas Et kvart bundt rosmarin En lille smule salt Udblød husblas Piskefløde, mælk og sukker koges langsomt op med rosmarinen Smag på cremen – smager den af rosmarin eller skal den trække lidt længere? Tilsæt den udblødte husblas og pisk godt Panna Cottaen hældes …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2454