Månedsarkiv: marts 2015

mar 07

Kulmule ceviche med pastinak creme og syltet sprød broccoli

2 kg kulmule 4 rødløg 4 rød peberfrugt 3 gulerødder 10 stængler dild 3 citroner 15 pastinakker 3 alm løg 2 solo hvidløg 2 broccoli salt honning eddike krydderurter til topping Kulmule ceviche Kulmulen afskindes og evt ben fjernes. Skær fileterne i små tern 0,5 cm * 0,5 cm, og drys lidt salt over ternene. …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2254

mar 07

Kalv stegt som vildt, syltede tyttebær, glaserede løs, rosenkål, petit kartofler, bønner og brun sovs

1 kalvefilet 1 ps tyttebær 8 kg alm løg 1 kg rosenkål 7 kg petit kartofler 1 kg bønner 5 gulerødder Mel, smør, fløde, eddike, salt, sukker, honning, hvidløg, krydderolie, laurbærblade, peber Kalv stegt som vildt Kødet renses og brunes godt af på panden. Kødet kommes i en dyb gastro-bakke og dækkes halvt med vand, …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2252

mar 07

Vaniljeparfait, syltede appelsinfileter, kandiserede nødder, krystal chokolade

ca. 20 personer Vaniljeparfait 40 æggeblommer 2 kg sukker 3 dl vand 3 l fløde vanilje Vaniljeparfait Pisk fløden til en let skum og stil den på køl. Sukker, vand koges til sukkersirup 118 grader. Sukkersiruppen piskes voldsomt op med æggeblommer med vanilje i. Flødeskum vendes i massen. Vaniljeparfaiten fryses i form eller lignende. Syltede …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2250

mar 07

Vandbakkelser med karamelflødeskum

  8 personer Karamelflødeskum 6 spsk sukker ½ liter piskefløde 38% 8 store blommer i halve, fx viktoria 2 spsk sukker 1 tsk knust engelsk lakrids Vandbakkelser – 8 stk 2 dl vand 100 g smør 2 tsk sukker 10 spsk hvedemel 4 sammenpiskede æg (ca. 2 dl) Pynt flormelis og knust lakrids Karamelflødeskum Smelt …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2243