Månedsarkiv: maj 2019

maj 29

Linsefrikadeller med vilde planter

Ingredienser: ( ca. 12 stk ) 245 g kogte grønne linser ( fra dåse) 1 løg (ca 80 g) 2 fed hvidløg 175 g kogte kartofler 1/2 dl linsemel 1/2 dl fine havregryn 2 håndfulde blandede vilde spiselige planter 1/2 -1 tsk uraffineret salt friskkværnet sort peber Fremgangsmåde: Kog kartoflerne møre og pil dem. Lad …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2891

maj 26

Små nye kartofler med vild pesto

Ingredienser 600 g nye små kartofler 1 lille stilk løvstikke til at koge kartoflerne med 1 dl. olivenolie 1 stor håndfuld blandede vilde planter (skvalderkål, ramsløg, sødskærm, vejbred) 50 g hasselnødder el. andre nødder og kerner 2 spsk gærflager (el fintrevet parmesan el. anden hård ost) 1 fed hvidløg citronsaft uraffineret salt friskkværnet peber nogle …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2888

maj 26

Forårssalat med vilde planter og mormordressing

Ingredienser ½ spidskål 75 g vårsalat 75 g frisk spinat en håndfuld sødskærm blade en håndvuld skvalderkål spiselige blomster (sødskærm, ramsløg, purløg) 3 spsk. syltede sødskærmstængler Fremgangsmåde Rens og snit spidskålet helt fint. Brug gerne et mandolinjern. Skyl vårsalat og spinat og tør i en salatslynge. Skyl de vilde planter og pluk de grove stængler …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2886

maj 25

Bagte gulerødder med hyldeblomst

serveres fx. sammen med helbagt blomkål som ses på billedet Ingredienser 500 g gulerødder 2 spsk olivenolie 2 spsk hyldeblomstsaft 1 spsk æbleeddike uraffineret salt el. urtesalt friskkværnet peber friske hyldeblomster til at pynte af med Fremgangsmåde Skrub gulerødderne. Hvis de er små skæres de blot over på langs. Behold gerne et lille stykke af …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2883

maj 25

Tarteletter med asparges og vilde planter

Til 4 personer (12 tarteletter) 12 tarteletter (Kan fås Økologisk fra Humlum ) 500 g friske grønne asparges 1 håndfuld ramsløg (brug evt. forårsløg el. purløg i stedet) 1 håndfuld løgkarse Et par blade sødskærm (her blot brugt som pynt ovenpå) 30 g. Smørbar ( eller andet alternativ) 55 g. speltmel 5 dl. af kogevandet …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2879

maj 25

Helbagt blomkål med ramsløgcreme

Ingredienser: 1 blomkålshoved 60 g cashewnødder (iblødsættes natten over) 1 stor håndfuld ramsløg 2 spsk gærflager  1 dl olivenolie 1/2 dl kogt vand 1 tsk citronsaft 1/3 tsk salt Friskkværnet peber Fremgangsmåde: Sæt cashewnødderne i blød natten over. Hæld derefter vandet fra og kom de iblødsatte cashewnødder i en blender, sammen med en stor håndfuld …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2877

maj 23

Chokoladeganache med rabarber, vanilleskum og mandelknas

4-5 personer Chokoladeganache 200 g. mørk chokolade 70 % 2 dl. kokosmælk Hak chokoladen fint. Varm kokosmælken op til kogepunktet. Sluk for varmen og tilsæt nu den hakkede chokolade. Lad det stå et par minutter. Rør/pisk nu chokoladeganachen sammen, til den er blank og sammenhængende. Nu er den klar til at komme i bunden af …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2874