Flæsk
Stegeflæsk eller svinebryst
Klaret smør
Hvidløg
Laurbærblade
Timian
Enebær
Flæsken pudses af og gnides med hakket hvidløg, salt, peber og malet enebær. Confiteres i klaret smør med resten af krydderierne ved 80 grader i ca 2 timer. Tages op og køles under pres. Når flæsken er kold stykkes den ud i pæne stykker.
Rugbrød
1/4 rugbrød skæres i så tynde skiver som muligt. Dryppes med lidt af det klarede smør fra confiteringen og drysses med salt. Tørres i ovnen ved 140 grader indtil det er sprødt.
Æblemasse
2 løg i brunnoise
750 g syrlige æbler, skåret i små stykker med skrællen på. 1 æble skæres i tynde både til anretning.
1 spsk brun farin
2 spsk fiskesennep
Salt og peber
Brøndkarse
Løgene steges møre i lidt af smørret hvori flæsken er confiteret. Så tilsættes æblerne og der steges til de er møre, men stadig beholder formen. Smages til med salt, peber, brun farin og sennep.
Flæsken steges sprød i lidt klaret smør på sværen (hvis den har en sådan). Serveres med æblemassen, det sprøde rugbrød, sennep og drysses med rigeligt plukket brøndkarse.