Månedsarkiv: juni 2012

jun 16

Grillede grøntsager, bagt fisk og clementinsalat

Grillede grøntsager 2 røde peberfrugter 2 gule peberfrugter 2 squash 1 fennikel 1 aubergine Olivenolie Marinade: Sukker, salt, peber, vineddike eller kryddereddike, 2 fed hakket hvidløg, et bundt frisk basilikum. Evt. revet skal fra ½ citron. Tænd ovnen på højeste temperatur 275 grader eller mere. Grøntsagerne kan også grilles på pande i små portioner. Skær …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=780

jun 16

Peppadew med fyld

Peppadew med fyld Ingredienser (4 – 6 personer) Peppadew™ med ostecreme: 10 *Peppadew™ Piquante Pepper 125 g flødeost 1 spsk. lage fra Peppadew™ 1 spsk. purløg Fremgangsmåde Bland ingredienserne og smag til med krydderierne. Sprøjt blandingen i de hule Peppadew-frugter. Serveringsforslag Kan evt. pyntes med lidt hakket persille eller andet grønt. Velegnet som en starter …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=774

jun 16

Cappuchino soufflée med toast af æble/lime kompot

8 æggeblommer 8 spsk. flormelis 3 kopper kaffe 3 knsp maizena 8 æggehvider 125 g. mørk chokolade, smeltet 160 g. creme fraiché 5 æggehvider 250 g flormelis Æggehvider & flormelis til marengs. Æggeblommerne piskes hvide med flormelis og vendes. Derefter med cf, kaffe, chokolade og maizena. Æggehviderne piskes stive og vendes i massen. Massen fyldes …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=756

jun 16

Nuslisalat og Aubergineruller

Aubergineruller m/fløde- feta ostefyld, cashew- og pekannødder hertil ingefærsauce, vilderis, ristede svampe, pocheret gulerod og glaskål samt sølvbede.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=726

jun 16

Hindbærsnitter

30 stk. 250 gr. hvedemel ½ dl rørsukker 1 tsk. bagepulver 1 dl. vand 100 gr. smør Hindbærmarmelade Flormelis

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=722

jun 16

Ris med safran og kardemomme

Vestindisk 350 g. basmati ris 7,5 dl vand 3 grønne kardemommebælge 2 hele nelliker 4 tsk salt ½ tsk safran 3 tsk fløde til at opløse safran i Grønne rosiner Vask risene godt i koldt vand, og lad dem trække i ca. 30 min. Lad risene koge i 20 min med nelliker og kardemomme. Tag …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=718

jun 16

Tomatsalat med cashew nødder

2 små rødløg, finthakket ½ agurk uden kerner, finthakket 1 stor lime Evt. lidt sukker 4-5 finthakkede tomater Frisk koriander 30 g. usaltede cashewnødder Salt og peber Saft fra limefrugten blandes med salt og peber. Bland de finthakkede grøntsager og tilsæt dressingen. Drys frisk koriander over.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=715

jun 16

Kylling med yoghurt og mandler

Nordindisk Kashmiri – ret 8 stk kyllingestykker uden skind 3½ dl græsk yoghurt 10 % Salt 2 mellemstore løg 1 tsk reven ingefær 4 friske grønne chilier 50 g. smuttede mandler 2 spsk hvide birkes 2 spsk vindruekerne olie 6 hele kardemommebælge 5 nelliker 4 cm hel kanel ½ tsk gurkemeje 1½ dl madlavningsfløde 1 …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=711

jun 16

Spinat, kokos og linse dal

Retten er inspireret fra sydindien 200 g. røde/orange linser 400 ml vand 400 ml. kokosmælk 250 g. finthakkede løg 75 g. ghee 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver 1 tsk ristede sorte sennepsfrø 1½ tsk ristede spidskommen 4 hele nelliker 2 tsk gurkemeje ½ tsk stødt, tørret chili 2-3 stykker frisk skrællet ingefær af …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=708

jun 16

Lammegryde med abrikos og aubergine

Lammegryde Retten er inspireret fra Goa. ½ tsk stødt spidskommen 1 spsk stødt anis 1 tsk stødt fennikelfrø 1 kg løg Salt og frisk kværnet peber 4-6 fed hvidløg 1 fast aubergine. Skåret i små stykker. 5-8 tørrede, usvovlede abrikoser delt i 4 stykker Lidt frisk grøn chili uden kerner og membran 800 g. mørt …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=705

Flere indlæg «