Multibønnesalat 6 pers 400 g kogte bønner, flere slag og gerne i forskellige farver og størrelser (dåsebønner i saltlage kan bruges) 250 g grønne bønner 2 peberfrugt, fx 1 rød og 1 gul 1 rødløg 1 bdt frisk basilikum, persille, oregano eller 2 håndfulde rucula Salt og friskkværnet peber Dressing 2 fed hvidløg 1 …
Månedsarkiv: november 2013
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2087
nov 28
Gulerødder braisseret i appelsin og vanille
1 kg gulerødder i lange tynde stave Lidt olie Saft og skal af 1 appelsin Marven af 1 hel vanillestang Et lille bdt frisk persille Salt og friskkværnet peber Skær gulerødderne i lange tynde stave og steg dem let i lidt olie. Tilsæt appelsinskal og saft, og marven af vanillestang. Lad gulreødderne simre til …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2084
nov 28
Rosenkål-sellerisalat
4-6 pers 200 g rosenkål 400 g knoldselleri 1 rødløg 1 bdt bredbladet persille 1 spsk sesamolie Sennepdressing 1 spsk grov sennep 1 spsk vineddike Skære selleri i tændstikketynde strimler og snit rosenkål i tynde flager. Mariner med hakket løge og en masse persille. Sennepsdressingen tilsættes 20 min inden serveringen
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2081
nov 28
Salat af ristet fennikel og peberfrugt med balsamico, figner og feta
4-6 pers 500 g. rød peberfrugt 400 g. fennikel 2 tsk fennikelfrø 5 spsk olivenolie Salt og peber Balsamicoeddike 40 g. pinjekerner 60 g gedefeta 3-4 store tørrede figner Pynt: friske mynteblade Skære peberfrugten i 2 cm tykke strimler. Skær evt brune pletter af fennikel, og lidt af toppen pg lidt af roden. …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2078
nov 28
Grønkålssalat med granatæbler og fløde/citrondressing
300 g grønkål, uden midterribber 2 dl piskefløde Saft af 1 citron 1 stort granatæble Sukker, salt og friskkværnet peber Skyl og hak grønkålen meget fint. Bland resten af ingredienserne til en dressing. Vend kålen i dressingen. Den skal dække, men det må ikke sejle. Dressingen tykner i løbet af kort tid pga citronsaften. …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2075
nov 28
Couscous-salat med grillet grøntsager
200 g couscous 1 dl vand Grillet grønt 1 aubergine 1 squash Havsalt Desuden 1 fed hvidløg 4 cm mild chili 3 forårsløg 8 modne cocktailtomater 1-2 håndfulde mynteblade Saft og skal af 1 øko citron Havsalt Friskkværnet sort peber Kom couscous-grynene i en skål kog vandet op og hæld det over grynene og …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2072
nov 28
Citrontærte
6 pers 110 g blødt smør, 100 g mel og 50 g. flormelis blandes hurtigt med hænderne til en mørdej. Trykkes ud i en tærteform. Smør et stykke bagepapir og klem det godt ned over dejen og op ad kanten. Forbages ved 175 garder i 10 -12 min. Fjern forsigtigt papiret. Imens piskes 4 …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2069
nov 28
Æblekage med hasselnødder og citron
2 store æg, eller 3 små 125 g sukker 175 g mel 2 tsk bagepulver 3-4 madæbler 1 øko appelsin eller citron 50 g smør 1 håndfuld hasselnødder, ristes på panden og fjern skallen Kanel og sukker Pisk æg og sukker godt. Mel og bagepulver sigtes og blandes med æggene. Smelt smørret. Et af …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2065
nov 08
Ærtesuppe med Ito Wakame og ristet rugbrød i tern
15 personer 1 kg ærter 2 løg 3-4 fed hvidløg ca. 2-3 tsk. hønsebouillon ca. 1 l vand 1 spsk. lys balsamico evt lidt tør hvidvin ca 1 tsk salt peber fra kværn lidt olivenolie Wakamedrys: 2 forskellige slags 1. en håndfuld “Ito Wakame” som ristes på en tør pande, lægges på et fad, og …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2051
nov 08
Melonsalat med fåreost og ristet sukkertang
15 personer ½ vandmelon ca. 4 stængler forårsløg ½ bk rucula frisk mynte eller frisk basilikum 1 lille stk. fåreost Dressing 1 dl. bl. juice 2 spsk. mild rapsolie 1/4 tsk. salt peber fra kværn ca. 1/8 cayennepeber 1 tsk. cayennepeber 1 tsk. rørsukker eller honning Pynt ca. 2 spsk. tørret sukkertang Fremgangsmåde: Alt til …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2046