Månedsarkiv: november 2013

nov 28

Multibønnesalat

Multibønnesalat 6 pers 400 g kogte bønner, flere slag og gerne i forskellige farver og størrelser (dåsebønner i saltlage kan bruges) 250 g grønne bønner 2 peberfrugt, fx 1 rød og 1 gul 1 rødløg 1 bdt frisk basilikum, persille, oregano eller 2 håndfulde rucula Salt og friskkværnet peber   Dressing 2 fed hvidløg 1 …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2087

nov 28

Gulerødder braisseret i appelsin og vanille

  1 kg gulerødder i lange tynde stave Lidt olie Saft og skal af 1 appelsin Marven af 1 hel vanillestang Et lille bdt frisk persille Salt og friskkværnet peber Skær gulerødderne i lange tynde stave og steg dem let i lidt olie. Tilsæt appelsinskal og saft, og marven af vanillestang. Lad gulreødderne simre til …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2084

nov 28

Rosenkål-sellerisalat

  4-6 pers 200 g rosenkål 400 g knoldselleri 1 rødløg 1 bdt bredbladet persille 1 spsk sesamolie Sennepdressing 1 spsk grov sennep 1 spsk vineddike Skære selleri i tændstikketynde strimler og snit rosenkål i tynde flager. Mariner med hakket løge og en masse persille. Sennepsdressingen tilsættes 20 min inden serveringen  

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2081

nov 28

Salat af ristet fennikel og peberfrugt med balsamico, figner og feta

  4-6 pers 500 g. rød peberfrugt 400 g. fennikel 2 tsk fennikelfrø 5 spsk olivenolie Salt og peber Balsamicoeddike 40 g. pinjekerner 60 g gedefeta 3-4 store tørrede figner Pynt: friske mynteblade   Skære peberfrugten i 2 cm tykke strimler. Skær evt brune pletter af fennikel, og lidt af toppen pg lidt af roden. …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2078

nov 28

Grønkålssalat med granatæbler og fløde/citrondressing

  300 g grønkål, uden midterribber 2 dl piskefløde Saft af 1 citron 1 stort granatæble Sukker, salt og friskkværnet peber Skyl og hak grønkålen meget fint. Bland resten af ingredienserne til en dressing. Vend kålen i dressingen. Den skal dække, men det må ikke sejle. Dressingen tykner i løbet af kort tid pga citronsaften. …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2075

nov 28

Couscous-salat med grillet grøntsager

  200 g couscous 1 dl  vand Grillet grønt 1 aubergine 1 squash Havsalt Desuden 1 fed hvidløg 4 cm mild chili 3 forårsløg 8 modne cocktailtomater 1-2 håndfulde mynteblade Saft og skal af 1 øko citron Havsalt Friskkværnet sort peber Kom couscous-grynene i en skål kog vandet op og hæld det over grynene og …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2072

nov 28

Citrontærte

  6 pers 110 g blødt smør, 100 g mel og 50 g. flormelis blandes hurtigt med hænderne til en mørdej. Trykkes ud i en tærteform. Smør et stykke bagepapir og klem det godt ned over dejen og op ad kanten. Forbages ved 175 garder i 10 -12 min. Fjern forsigtigt papiret. Imens piskes 4 …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2069

nov 28

Æblekage med hasselnødder og citron

2 store æg, eller 3 små 125 g sukker 175 g mel 2 tsk bagepulver 3-4 madæbler 1 øko appelsin eller citron 50 g  smør 1 håndfuld hasselnødder, ristes på panden og fjern skallen Kanel og sukker   Pisk æg og sukker godt. Mel og bagepulver sigtes og blandes med æggene. Smelt smørret. Et af …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2065

nov 08

Ærtesuppe med Ito Wakame og ristet rugbrød i tern

15 personer 1 kg ærter 2 løg 3-4 fed hvidløg ca. 2-3 tsk. hønsebouillon ca. 1 l vand 1 spsk. lys balsamico evt lidt tør hvidvin ca 1 tsk salt peber fra kværn lidt olivenolie Wakamedrys: 2 forskellige slags 1. en håndfuld “Ito Wakame” som ristes på en tør pande, lægges på et fad, og …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2051

nov 08

Melonsalat med fåreost og ristet sukkertang

15 personer ½ vandmelon ca. 4 stængler forårsløg ½ bk rucula frisk mynte eller frisk basilikum 1 lille stk. fåreost Dressing 1 dl. bl. juice 2 spsk. mild rapsolie 1/4 tsk. salt peber fra kværn ca. 1/8 cayennepeber 1 tsk. cayennepeber 1 tsk. rørsukker eller honning Pynt ca. 2 spsk. tørret sukkertang Fremgangsmåde: Alt til …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2046

Flere indlæg «