Jomfruhummer Jomfruhummerhalerne pilles fra skallen og røves (skallerne gemmes til saucen) halerne skal rimmes i præcis 40 min. Derefter skylles de og er klar til stegning. Jomfruhummerhalerne steges med oversiden ned af hele tiden. Den vendes aldrig. Den steges på medium varme gerne med en tandstik igennem sig, så den ikke krøller. Rimning 100g salt, …
Månedsarkiv: april 2018
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2723
apr 25
Pocheret Vesterhavs torsk i citronelle creme med sauteret porre og ponzu ørredrogn
Torsken Den hele torsk fileteres og hoved, skrog og skind gemmes til fond. Efter filetering sprænger vi torskefileterne i 12 min. i en 10% saltlage. Dette gør vi for at holde fisken spændstig og ekstra saftig. Torskefileterne skæres ud i 50g stykker. Ligges op på en bageplade med film på og pensl med smør og …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2720
apr 25
Poussin med kryddersmør og knust kartoffel samt Jus Gras
Poussinen Lår og bryst skæres fra poussinen med skind på. Lårene og bryst saltet med rund hånd i ca. 20 min. Soufflefars 500 g kylling blendes til sej fars med salt, peber, timian, hvidløg og citronskal, tilsættes 2 hele æg og køres sej igen, derefter 2 spsk. cremefraiche. (pas på det ikke kører for lang …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2716
apr 20
De første franske rabarber med Valrhonas hvidchokolade Ivoire, “kaviar” og dild
Rabarber sorbet 120 gram sukker, 60 g trimolin, 140 ml vand koges op og hældes henover 300 g frosne rabarber tilsæt 2 pl. udblødt husblas, til sidst 200 ml fløde. Varmes op til det hele er emolegeret. Kommes på pacobæger og fryses Hvidchokolade mousse let pisk 1 l fløde og kom det i køleskabet. Tag …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2712
apr 04
Tyrkiske kåldolmere
Ingredienser. 1 stor kål (spidskål, savojkål) 1 stort løg 4 dl bulgur 500 gr. hakket oksekød 2 spsk. Tomatpure 1 stor håndfuld bredbladet persille/ hakket 1 spsk. Røget rød paprika 2 tsk. Salt 1 tsk. Sort peber 1/1 spsk. tørret mynte 1/1 spsk. Oregano 1/1 spsk. basilikum 1 dåse hakket tomat 1 dl olie 2-3 …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2696
apr 04
Bagt aubergine salat med granatæble, kikærter og tahindressing
Patlican meze narli ve nohutlu 4 personer 2 stor aubergine 1 granatæble 2 spsk tahin saft fra 1 citron stødt spidskommen 2 stor håndfuld ristede kikærter * 2 stor håndfuld frisk persille olivenolie, vand, salt og peberBank i mellemtiden kernerne ud af granatæblet. Rør tahin sammen med et pænt drys spidskommen, citronsaft og lidt vand, …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2692
apr 04
Kartoffelsalat med røde bønner
Patatez salatasi kirmizi fasulyeli 4 personer Ingredienser 1 kg små kartofler, kogte og afkølede Ca. 2 håndfulde frisk persille Ca. 1 håndfulde friske koriander 1 fed hvidløg 1 rødløg 1 dåse røde bønner Saft af ½ citron ½ dl olivenolie Salt/ peber Fremgangsmåde kom persille, koriander, hvidløg, citronsaft og olivenolie i en …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2690
apr 04
Dej til diverse pogca
Cesitli pogca sekilleri Ca. 30 stk. Ingredienser 200 g. yoghurt naturel 3 dl. lunt vand 50 g. gær 1 dl. olie 2 æg 4 spsk. sukker 2 tsk. salt ca. 1 kg. Hvedemel Opløs gæren i det lune vand. Tilsæt yoghurt — salt, sukker og olie. Ælt melet i til en lind dej. Hæver …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2688
apr 04
Kold aubergine salat med grønne linser
Patlican meze soguk 4 personer 2 store auberginer 1 dl grønne linser (skal koges) 1 lille løg 2 grillet pebre frugt 1-2 mellemstore røde tomater (dem på stilk er bedst) En god håndfuld bredbladet persille Lidt citronsaft Olivenolie (omkring ½ -1 dl vil jeg tro) Salt og peber pul biber”/røde chiliflager for lidt ekstra …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2686
apr 04
Frikadeller med røde linser og bulgur
Mercimekli Köfte 6 personer Ingredienser 2 dl røde linser 2 ½ dl fin bulgur 2 mellem løg ½ dl olie 1 spiseske rød chili pure 1 spiseske tomat pure 1 bundt forårsløg 1/2 bundt bredbladet persille 1 citron saften Sort peber, cili flager, spidskommen, mynte, basilikum, paprika røget, salt. Salatblade, iceberg eller anden sort. Fremgang …
Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2684