Månedsarkiv: april 2018

apr 25

Stegte jomfruhummerhaler med variation af blomkål, ristede hasselnødder og syrlige æbler

Jomfruhummer Jomfruhummerhalerne pilles fra skallen og røves (skallerne gemmes til saucen) halerne skal rimmes i præcis 40 min. Derefter skylles de og er klar til stegning. Jomfruhummerhalerne steges med oversiden ned af hele tiden. Den vendes aldrig. Den steges på medium varme gerne med en tandstik igennem sig, så den ikke krøller. Rimning 100g salt, …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2723

apr 25

Pocheret Vesterhavs torsk i citronelle creme med sauteret porre og ponzu ørredrogn

Torsken Den hele torsk fileteres og hoved, skrog og skind gemmes til fond. Efter filetering sprænger vi torskefileterne i 12 min. i en 10% saltlage. Dette gør vi for at holde fisken spændstig og ekstra saftig. Torskefileterne skæres ud i 50g stykker. Ligges op på en bageplade med film på og pensl med smør og …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2720

apr 25

Poussin med kryddersmør og knust kartoffel samt Jus Gras

Poussinen Lår og bryst skæres fra poussinen med skind på. Lårene og bryst saltet med rund hånd i ca. 20 min. Soufflefars 500 g kylling blendes til sej fars med salt, peber, timian, hvidløg og citronskal, tilsættes 2 hele æg og køres sej igen, derefter 2 spsk. cremefraiche. (pas på det ikke kører for lang …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2716

apr 20

De første franske rabarber med Valrhonas hvidchokolade Ivoire, “kaviar” og dild

Rabarber sorbet 120 gram sukker, 60 g trimolin, 140 ml vand koges op og hældes henover 300 g frosne rabarber tilsæt 2 pl. udblødt husblas, til sidst 200 ml fløde. Varmes op til det hele er emolegeret. Kommes på pacobæger og fryses Hvidchokolade mousse let pisk 1 l fløde og kom det i køleskabet. Tag …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2712

apr 04

Tyrkiske kåldolmere

Ingredienser. 1 stor kål (spidskål, savojkål) 1 stort løg 4 dl bulgur 500 gr. hakket oksekød 2 spsk. Tomatpure 1 stor håndfuld bredbladet persille/ hakket 1 spsk. Røget rød paprika 2 tsk. Salt 1 tsk. Sort peber 1/1 spsk. tørret mynte 1/1 spsk. Oregano 1/1 spsk. basilikum 1 dåse hakket tomat 1 dl olie 2-3 …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2696

apr 04

Bagt aubergine salat med granatæble, kikærter og tahindressing

Patlican meze narli ve nohutlu 4 personer 2 stor aubergine 1 granatæble 2 spsk tahin saft fra 1 citron stødt spidskommen 2 stor håndfuld ristede kikærter * 2 stor håndfuld frisk persille olivenolie, vand, salt og peberBank i mellemtiden kernerne ud af granatæblet. Rør tahin sammen med et pænt drys spidskommen, citronsaft og lidt vand, …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2692

apr 04

Kartoffelsalat med røde bønner

Patatez salatasi kirmizi fasulyeli 4 personer   Ingredienser   1 kg små kartofler, kogte og afkølede Ca. 2 håndfulde frisk persille Ca. 1 håndfulde friske koriander 1 fed hvidløg 1 rødløg 1 dåse røde bønner Saft af ½ citron ½ dl olivenolie Salt/ peber   Fremgangsmåde kom persille, koriander, hvidløg, citronsaft og olivenolie i en …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2690

apr 04

Dej til diverse pogca

Cesitli pogca sekilleri Ca. 30 stk. Ingredienser 200 g. yoghurt naturel 3 dl. lunt vand 50 g. gær 1 dl. olie 2 æg 4 spsk. sukker 2 tsk. salt ca. 1 kg. Hvedemel   Opløs gæren i det lune vand. Tilsæt yoghurt — salt, sukker og olie. Ælt melet i til en lind dej. Hæver …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2688

apr 04

Kold aubergine salat med grønne linser

  Patlican meze soguk 4 personer 2 store auberginer 1 dl grønne linser (skal koges) 1 lille løg 2 grillet pebre frugt 1-2 mellemstore røde tomater (dem på stilk er bedst) En god håndfuld bredbladet persille Lidt citronsaft Olivenolie (omkring ½ -1 dl vil jeg tro) Salt og peber pul biber”/røde chiliflager for lidt ekstra …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2686

apr 04

Frikadeller med røde linser og bulgur

Mercimekli Köfte 6 personer Ingredienser 2 dl røde linser 2 ½ dl fin bulgur 2 mellem løg ½ dl olie 1 spiseske rød chili pure 1 spiseske tomat pure 1 bundt forårsløg 1/2 bundt bredbladet persille 1 citron saften Sort peber, cili flager, spidskommen, mynte, basilikum, paprika røget, salt. Salatblade, iceberg eller anden sort. Fremgang …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2684

Flere indlæg «