Månedsarkiv: februar 2017

feb 06

Bagte løg – rodfrugtmos – spoleben – æble + brød

12 pers 15 zitauer løg 4 bagekartofler 2 gulerødder 1 selleri 2 persillerødder ½ bundt persille 1 citron 6 stk solo hvidløg 4 stk spoleben 3 stk æble Salt og peber Fløde Smør Timian Rosmarin   Bagte løg: 8 – 10 løg smides i ovn ved 150ºC med skrald og hele pivtøjet. Når de er …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2512

feb 06

Pasta – Rosenkål – østershatte – digekrone

12pers 500g tipo 00 500g fin durum 1 spsk oliven olie 10 æg 1kg rosenkål 500g østershatte (eller anden svamp) Smør Salt og peber 200g digekrone   Pasta: Begge slags mel hældes ud på bordet hvorefter man laver en fordybning så der er plads til æggene. Æggene og lidt oliven olie ”slåes” i dejen til …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2510

feb 06

Kulmule – Jordskok – purløg

12pers 700g kulmule 1,5 kg Jordskokker 4 banan skalotteløg 1 solo hvidløg 2 dl fløde Æblemost Smør Olie Salt Peber 5 radiser ½ bundt purløg   Kulmule: Fisken skæres i mundrette stykker og lægges på en bageplade med bagepapir og tilberedes ved 60ºC i 30-40 min, husk salt og peber.   Jordskokpuré: 3 løg og …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2508

feb 06

Blomkålssuppe – brunet smør – persille

12 pers.   2 stk zitauer løg 2 stk solo hvidløg 100g smør 2 stk blomkål Æblemost Fløde Vand Salt og peber   100g smør ½ bundt persille 4 skiver rugbrød   Løg, hvidløg hakkes fint og brunes af ved høj varme i brunet smør. Blomkål tilsættes og brunes af sammen løgene i 2-3 min …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2506

feb 06

Citron tærte – lyn sorbet – karamelliseret nødder

12pers   500g mel                                                                                                        900 g sukker 340g smør                                                                                                      250 g past. hvider 240 g flormelis                                                                                                Salt 6 stk æg                                                                                                          500g frosne jordbær 6 stk citron                                                                                                      1 stang vanilje 4 æggeblommer                                                                                              8 g husblas 4 dl fløde                                                                                                         10 stk peberkorn 100g mandelsplitter   Tarte au citron (price opskrift)   Mørdejen: Alt smørret smuldres i melet sammen med 140g flormelis, lidt salt. …

Læs mere »

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2504