«

»

okt 29

Print denne Indlæg

Original Southern fried chicken

Original Southern chicken er knasende sprød udvendig, gennemsteg og stadig saftig indvendig.
6 personer.

1 kylling 1,8-2kg.
1½ tsk. salt
1 1/4 tsk. friskkværnet peber
2 fed hvidløg
1 1/4 dl. Hvedemel
1 ¼ tsk. paprika
Ca. ½l olie til stegning.

Skyl og tryk kyllingen tør. Parter den i 8 stykker. Bland salt og 1 tsk. af peberet med hvidløg, drys blandingen over kyllingestykkerne og lad dem trække mindst 20 minutter og gerne længere. Kom mel samt resterende peber og paprika i en plastpose.

Ryst kyllingestykkerne heri, indtil hvert stykke er omhyggelig dækket af et mellag. Varm olien i en stor gryde.

Drys lidt mel i gryden – når det bruser op, er olien klar. Steg kyllingestykkerne ca. 10- 15 minutter på hver side ved jævn varme, til de er gyldne og gennemstegte. Læg kyllingestykkerne på fedtsugende papir og server dem med tilbehøret.

Serveres med ris.

Ris og bønner – Rice & peas
Ingredienser:

50gr tørrede bønner
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg
1 grøn peber
1spk. tomatpure
300 gr ris
1 dl kokosmælk
salt & peber, timian
udvand bønner natten over. Kog bønnerne til de er møre.
kokos mælk , løg, hvidløg og timian tilsættes.
Vask risen og kom bønnerne i. Tilsæt vand til det dækker.
Ris og bønner simrer til de er færdige, tilsæt salt og peber.(kan smages til med smør)

Hvidkålsalat
1/4 fint skåret hvidkål (300 g)
200 g revet gulerod
1 appelsin i tern
1 æble i tern
50 g tranebær
saft af 1 appelsin
1 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
Hvidkålssalat: Vend hvidkål sammen med gulerod, appelsin, æble og tranebær. Rør en dressing af appelsinsaft, olie og sukker og hæld den over hvidkålssalaten.

Frugt chutney
Ingredienser
250g æbler
250g vindruer
100 g tørrede abrikoser
100 g soltørrede tomater
50 g rosiner
6 fed hvidløg
2 stk. ingefær ca. 2,5cm
4 dl æbleeddike
400 g sukker
2 tsk. salt
½ tsk cayennepeber

Fremgangsmåde
Skær æbler,vindruer, abrikoser og soltørrede tomater i mindre stykker. Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde. Gryden sættes over varmen, pas på, for det hænger fast, når saften koges ind,rør jævnligt, varmen skal tilpasses konsistensen.

chutneyen er færdig på ca.½ time.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1488