«

»

okt 29

Print denne Indlæg

Vaniljetærter med hvid chokolade

Ingredienser

12 stk.

Mørdej
2 ægblommer
2 spsk. sukker
175 g hvedemel
175g koldt smør, skåret i terninger
2 spsk kold vand.
Fyld og pynt
350 g hvid chokolade brækket i stykker
1 stang vanilje
4 1/4 dl. piskeflødetsk. kaffepulver
Spåner af letbitter chokolade til pynt
Kakao til drys

Dejen
Kom mel og sukker i en skål.Tilsæt smørret og smuldr det i melblandingen med fingerspidserne, til den ligner brødkrummer.

Bland æggeblommer og vand i en skål for sig. Rør væsken i melet og saml dejen. Æld dejen et minut, eller til dejen er glat og smidig. Pak den ind i husholdingsfilm og stil den i køleskabet i 20 min.

Forvarm ovnen til 200. Rul dejen ud på et melet køkkenbord og beklæd 12 smurte linseforme med den.Prik bundene med en gaffel, den dem til og stil dem koldt i 15 min. Dæk hulningen på hver tærtebund med et stykke sølvpapir og fyld op med tørrede bønner eller ris.Bag bundene i den forvarme ovn i 10 min.

Tag bønnerne eller ris og sølvpapiret op af linseformene og bag bundene i yderligere 5 min.
Tag tærterne ud af ovnen, løft den forsigtigt op af formene og køl dem af på en bagerist.

 

Fyldet
Flæk vaniljestangen på langs og skab de sorte korn ud med en kniv.Kom vaniljekornene i en lille gryde sammen med fløden og varm det op til lige under kogepunktet. Smelt chokoladen i en varme fast skål anbragt over en gryde med knap kogende vand og bland derefter den varme fløde i.

Forsæt med at røre, til cremen er glat.Pisk med en elektrisk håndmikser, til cremen tykner, og piskerist efterlader et aftryk, når det løftes op . Lad cremen køle af i køleskabet i 30 min og pisk derefter videre, til den er næsten stiv. Fordel cremen i tærtebundene og stil dem i køleskabet i yderligere 30 min. Pynt med chokoladespåner og et drys kakao.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1491