«

»

jun 16

Print denne Indlæg

Spinat, kokos og linse dal

Retten er inspireret fra sydindien

200 g. røde/orange linser
400 ml vand
400 ml. kokosmælk
250 g. finthakkede løg
75 g. ghee
4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1 tsk ristede sorte sennepsfrø
1½ tsk ristede spidskommen
4 hele nelliker
2 tsk gurkemeje
½ tsk stødt, tørret chili
2-3 stykker frisk skrællet ingefær af 3 cm stykket
250 g. frisk spinat, skyllet, trimmet og groft skåret
450 g modne, flåede og groft hakkede tomater.
En masse frisk kværnet sort peber og salt
Saft af en stor lime
1 spsk frisk hakket koriander
1 spsk frisk hakket mynte
Steg løg, halvdele af de snittede hvidløg, og de hele krydderier. Tilsæt linser og vand sammen med kokosmælk, ingefær, tomater og spinat. Lad dal simre i 30 – 40 min, eller indtil linserne er gennemkogte.
Smelt 50 g. smør i en kasserolle til det bliver lysebrunt. Tilsæt de sidste hvidløg og stegt det let til det får en nøddeagte duft. Hæld straks over dal. Tilsæt limesaft og de friske krydderurter. Læg låg på gryden og lad retten trække i ca. 5-10 min inden servering.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=708