«

»

apr 04

Print denne Indlæg

Frikadeller med røde linser og bulgur

Mercimekli Köfte

6 personer

Ingredienser

  • 2 dl røde linser
  • 2 ½ dl fin bulgur
  • 2 mellem løg
  • ½ dl olie
  • 1 spiseske rød chili pure
  • 1 spiseske tomat pure
  • 1 bundt forårsløg
  • 1/2 bundt bredbladet persille
  • 1 citron saften
  • Sort peber, cili flager, spidskommen, mynte, basilikum, paprika røget, salt.
  • Salatblade, iceberg eller anden sort.

Fremgang

  1. Mellemstor gryde
  2.  Ca. 6 dl vand som de røde linser koges i
  3. Når linserne er færdig kogte tilsættes 1 dl fin bulgur
  4. Tilsæt salt og spidskommen i gryden, og læg låget på skal trække i 15 minutter
  5. Hak de 2 løg fint og svits dem på panden i olien
  6. Når løgene er færdige tilsæt tomat og pebre puren i panden
  7. Dernæst tilsæt resten af krydderierne
  8. Hak persillen og snit forårsløgene fint
  9. Tag en dyb skål og kom den kogte linse blanding op i den, ældt massen sammen med pure blandingen
  10. Tilsæt det hakkede persille og forårasløg.
  11. Form nu frikadellerne og de er klar til servering sammen med salat blade.

Evt. Snit fint 3 mellem rødløg og tilsæt sumak og lidt olie 1 håndfuld hakket persille

Bland det hele sammen i en skål serveres sammen med frikadellerne

 

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2684