«

»

apr 04

Print denne Indlæg

Bagt aubergine salat med granatæble, kikærter og tahindressing

Patlican meze narli ve nohutlu

4 personer

  • 2 stor aubergine
  • 1 granatæble
  • 2 spsk tahin
  • saft fra 1 citron
  • stødt spidskommen
  • 2 stor håndfuld ristede kikærter *
  • 2 stor håndfuld frisk persille
  • olivenolie, vand, salt og peberBank i mellemtiden kernerne ud af granatæblet. Rør tahin sammen med et pænt drys spidskommen, citronsaft og lidt vand, til du har en flydende konsistens. Hak persille groft.
    Fordel de bagte aubergineskiver på en tallerken, dryp med tahindressing, drys med granatæblekerner, ristede kikærter, persille og friskkværnet peber.
  • kikærter (fra dåse eller selvkogte) med lidt olivenolie + salt og riste dem i ovnen ved 200 grader varmluft i en halv times tid.
  • Start med at skære enderne fra auberginen og skær den i tynde, runde skiver på ca 2-3 mm tykkelse. Vend skiverne i et par spsk olivenolie og et drys salt, fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 15-20 minutter ved 180 grader varmluft. Lad dem køle en smule af.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2692