«

»

apr 04

Print denne Indlæg

Tyrkiske kåldolmere

Ingredienser.

1 stor kål (spidskål, savojkål)
1 stort løg
4 dl bulgur
500 gr. hakket oksekød
2 spsk. Tomatpure
1 stor håndfuld bredbladet persille/ hakket
1 spsk. Røget rød paprika
2 tsk. Salt
1 tsk. Sort peber
1/1 spsk. tørret mynte
1/1 spsk. Oregano
1/1 spsk. basilikum
1 dåse hakket tomat
1 dl olie
2-3 glas vand

Kødet blandes med finthakket løg, og farsen røres godt rundt med bulgur, salt, sort peber, rød paprika og tørret mynte. Tilsæt til sidst tomatpure i farsen.
Tilsæt til sidst tomatpure som er opløst i 4 spsk vand i farsen.
Tilføj hakket bredblades persille i farsen med 1 dåse hakket tomater.

Anvend enten en stor spidskål, eller savoy kål til denne ret.
Skær bunden af kålen og fjern stokken, kom kålen i en store gryde med kogende vand.

Kog kålen i et par minutter til de bliver halv møre, og bladene er til at pille af efterhånden den bliver
mør. Læg bladende i et dørslag til afdrypning.

Kom farsen på kålblad og rul den, lægges i gryden efterfølgende.

Store blade deles i to fjern stilken i midten, og hvis kålbladet er for stort deles den over.

Resterne af kålen som man ikke skal bruge kommes i bunden af gryden, og derefter kommer man kåldolmerne ovenpå. Forsæt indtil du ikke har flere kålblade.

Tilsæt olien og ca. 3-4 glas vand put en tallerken ovenpå der passer. Låg grydelågen på og stil den på komfuret. Kogen på ca. 4-5 i 45 minutter.

Serveres med yoghurt der rørt op med hvidløg.

 

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2696