Patlican meze soguk
4 personer
2 store auberginer
1 dl grønne linser (skal koges)
1 lille løg
2 grillet pebre frugt
1-2 mellemstore røde tomater (dem på stilk er bedst)
En god håndfuld bredbladet persille
Lidt citronsaft
Olivenolie (omkring ½ -1 dl vil jeg tro)
Salt og peber
pul biber”/røde chiliflager for lidt ekstra smag. Hvis man kan lide stærkt.
Auberginen og peberen skal grilles og skindet fjernes. Hak auberginen meget fint, så den nærmest bliver most og hak derefter alt det andet i små fine tern. Persillen skal også hakkes rimelig fint. Bland det hele sammen og tilsæt lidt citronsaft og en rigtig god sjat olivenolie. Rør rundt, smag til og tilsæt evt. lidt mere af det ene eller andet samt peber og evt. chili. Vent med at smage til med salt indtil, du skal servere det. Jeg har erfaring med, at saltet hiver for meget væde ud af tomaterne og løgene, så salaten bliver for flydende.
Afiyet Olsun – velbekommen.
