«

»

sep 25

Print denne Indlæg

Salat nicoise med frisk tun, vagtelæg og sauce tatare


Hjertesalat
Lollo rossa
Tomater, små blomme
2 stk rødløg
Sorte oliven
Rød frisk tun
2 bk vagtelæg
Sesamfrø
Olivenolie
Sauce Tatare:
3 dl. Mayonnaise
1 dl. 38 % creme fraiche
2 spsk. hakkede cornichoner
1 spsk. hakket kapers
1 fint hakket skalotteløg
3 tsk. dijonsennep
1 spsk. fint purløg
Lidt citronsaft
Salt og peber

 

Fremgangsmåde:
Vask salaterne og tør på et viskestykke.
Blommetomater skæres i ¼ og rødløg pilles og skæres i tynde ringe.
Tun:
En pande varmes op, og der kommes olivenolie på. Panden skal være godt varm!
Med en tang lægges tunen på panden og den brunes af på alle sider i ca 10 sek.
Tunen tages af panden og krydres med salt og peber på alle sider og kommes på køl.

Til vagtelæggene sættes en gryde vand i kog. Sæt en timer på 2 ½ min. Og kom æggene i. Køl straks af. Så skulle vi gerne have smilene vagtelæg J
Dressing:
Rør alle ingredienser sammen, og smag til så den smager dejligt.

Anrettes på fade med salater, løg, tomater i bunden. Tynde skiver tun. Pynt med oliven, vagtelæg og sesamfrø.
Dressing enten apart eller henover.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2630