«

»

maj 23

Print denne Indlæg

Chokoladeganache med rabarber, vanilleskum og mandelknas

4-5 personer

Chokoladeganache
200 g. mørk chokolade 70 %
2 dl. kokosmælk

Hak chokoladen fint. Varm kokosmælken op til kogepunktet. Sluk for varmen og tilsæt nu den hakkede chokolade. Lad det stå et par minutter. Rør/pisk nu chokoladeganachen sammen, til den er blank og sammenhængende. Nu er den klar til at komme i bunden af glassene.

Rabarberkompot med syrener
500 g rabarber (helst vin- eller jordbærrabarber)
1 håndfuld lilla syren blomster
100 g. rørsukker
½ tsk. vanillepulver

Rens rabarber stænglerne og skær dem i tynde skiver. Kom nu rabarberskiverne i en gryde sammen med syrenerne, rørsukkeret og vanillepulveret. Varm nu forsigtigt blandingen op og lad den simre til rabarberne er kogt helt ud. Smag til med sukker. Tag kompotten fra varmen og køl ned. Når blandingen er kølet ned kan du fordele det over chokoladeganachen.

Soya skum
1 brik soyafløde
1 spsk citronsaft
½ tsk. vanillepulver

Kom fløden i en lille skål og tilsæt citronsaft og vanillepulver. Pisk nu til det bliver til skum. Fordel skummet over rabarberkompotten.

Ristede mander med ahornsirup
75 g. mandler
1 spsk. ahornsirup

Hak mandlerne groft. Rist dem på en tør pande. Når de har fået lidt farve tilsættes ahornsiruppen. Rør i blandingen så siruppen fordeles over mandlerne. Tag panden af varmen og lad blandingen køle af. Fordel de hakkede mandler på toppen af desserterne.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2874