«

»

maj 25

Print denne Indlæg

Tarteletter med asparges og vilde planter

Til 4 personer (12 tarteletter)

12 tarteletter (Kan fås Økologisk fra Humlum )

500 g friske grønne asparges

1 håndfuld ramsløg (brug evt. forårsløg el. purløg i stedet)

1 håndfuld løgkarse

Et par blade sødskærm (her blot brugt som pynt ovenpå)

30 g. Smørbar ( eller andet alternativ)

55 g. speltmel

5 dl. af kogevandet

1   dl. plantefløde

1/2-1 tsk gurkemeje

uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til)

Skyl og rens ramsløg og løgkarse. Fjern de groveste stængler og hak bladene fint. Skyl de grønne asparges og knæk dem der hvor de naturligt knækker, når man bøjer dem. Skær dem i små skrå bidder af 2-3 cm.s længde. Damp eller kog dem i saltet vand i ca. 2 min. Hæld vandet fra og gem det i en skål. Smelt nu smørret i en gryde sammen med gurkemejen og rør speltmelet ud i det. Når melet er opsuget af smørret tilføjes kogevandet lidt af gangen mens der røres. Smag opbagningen til med salt og peber. Tilsæt nu plantefløden, ramsløg og løgkarse og kog forsigtigt op. Nu tilsættes aspargessnitterne og varmes godt igennem. Varm tarteletterne i ovnen efter anvisningen. Lige før servering tages de ud af ovnen og fyldet kommes i.

Top evt. med purløg, et par af de yderste toppe af aspargessnitterne eller noget finthakket ramsløg eller løgkarse.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2879