Ingredienser: ( ca. 12 stk )
245 g kogte grønne linser ( fra dåse)
1 løg (ca 80 g)
2 fed hvidløg
175 g kogte kartofler
1/2 dl linsemel
1/2 dl fine havregryn
2 håndfulde blandede vilde spiselige planter
1/2 -1 tsk uraffineret salt
friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde:
Kog kartoflerne møre og pil dem. Lad dem køle af og mos dem derefter. Hæld linserne fra dåsen over i en si og lad dem dryppe af. Rens løg og hvidløgsfed og hak løget helt fint. Pres hvidløgsfeddene gennem en hvidløgspresser. Bland nu de mosede kogte kartofler, de kogte grønne linser, de finthakkede løg og de pressede hvidløgsfed i en skål. Rør ingredienserne grundigt sammen. Tilføj nu linsemel, havregryn, de finthakkede friske krydderurter, uraffineret salt og friskkværnet peber. Rør farsen grundigt sammen. Form nu små frikadeller á ca 50 g stykket og læg dem på et fad. Steg dem efterfølgende ca 5 min på hver side i olivenolie.
Servér evt. med stuvet hvidkål eller spidskål, kogte kartofler og bagte gulerødder.