Ingredienser
½ spidskål
75 g vårsalat
75 g frisk spinat
en håndfuld sødskærm blade
en håndvuld skvalderkål
spiselige blomster (sødskærm, ramsløg, purløg)
3 spsk. syltede sødskærmstængler
Fremgangsmåde
Rens og snit spidskålet helt fint. Brug gerne et mandolinjern. Skyl vårsalat og spinat og tør i en salatslynge. Skyl de vilde planter og pluk de grove stængler fra. Pluk/riv dem i mindre mundrette stykker. Bland den snittede spidskål, vårsalaten, spinat og de blandede vilde planter i en skål.
Anret salaten på et fad. Fordel noget af mormordressingen over salaten og slut af med at fordele de syltede sødskærmstængler og de spiselige blomster over salaten.
Mormordressing med hyldeblomstsaft
Ingredienser
1½ dl sojafløde el. alm. fløde
3 spsk konc. hyldeblomstsaft eller hyldeblomstsirup
2-3 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber (smag til som du synes)
Fremgangsmåde
Rør alle ingredienserne grundigt sammen og smag til med citronsaft, salt og peber