«

»

maj 26

Print denne Indlæg

Små nye kartofler med vild pesto

Ingredienser
600 g nye små kartofler
1 lille stilk løvstikke til at koge kartoflerne med
1 dl. olivenolie
1 stor håndfuld blandede vilde planter (skvalderkål, ramsløg, sødskærm, vejbred)
50 g hasselnødder el. andre nødder og kerner
2 spsk gærflager (el fintrevet parmesan el. anden hård ost)
1 fed hvidløg
citronsaft
uraffineret salt
friskkværnet peber
nogle ramsløgsblomster til pynt

Fremgangsmåde
Skrub de nye kartofler og kog dem med salt og en stilk løvstikke i 5 min. Sluk for vandet og lad kartoflerne stå og trække til de er møre. Hæld nu vandet fra og lad kartoflerne køle let af. Skær dem evt. i mindre stykker og bland dem med den vilde pesto. Anret i en skål eller på et fad. Pynt evt. med ramsløgblomster.
Skyl de vilde planter og pluk de groveste stilke fra. Kom nu de vilde planter, nødder, olivenolie, gærflager/revet os, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber i en blender eller foodprocessor og kør til pestoen har den konsistens du ønsker. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. citronsaft.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2888