Ingredienser:
1 blomkålshoved
60 g cashewnødder (iblødsættes natten over)
1 stor håndfuld ramsløg
2 spsk gærflager
1 dl olivenolie
1/2 dl kogt vand
1 tsk citronsaft
1/3 tsk salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Sæt cashewnødderne i blød natten over. Hæld derefter vandet fra og kom de iblødsatte cashewnødder i en blender, sammen med en stor håndfuld skyllede og groft hakkede ramsløgblade, 2 spsk. gærflager, 1 dl. olivenolie, 1/2 dl. kogt vand, ca. 1/3 tsk. uraffineret salt og friskkværnet peber. Blend det hele til en cremet og lækkert. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt citronsaft. Fjern bladene omkring blomkålshovedet. Gnid nu ramsløgcremen ind over hele blomkålshovedet. Det er ikke sikkert at der er brug for at bruge al cremen. Det skal bare lige dække overfladen. Bag det ved 175 g. varmluft i 30-45 min. alt efter hvor stort det er. Stik i blomkålshovedet med en spids kniv. Det skal helst være gennembagt, men en smule hårdt i midten.
Hvis der er noget til overs af ramsløgpastaen er det lækkert at servere sammen med det bagte blomkålshoved.