«

»

nov 21

Print denne Indlæg

Cremet Hokkaido græskarsuppe med kulmule

p1160800

6-7 personer

1 Hokkaido græskar
1 alm løg
2 fed hvidløg
1 l vand
1 hønse bouillon/fond
1 dl. piskefløde
lidt cayenne peber

Fremgangsmåde
Græskar skylles, renses for kerner og skæres ud i mellemstore stykker. Behold skrællen på, den bliver blød når det koges og blendes.

Svits hakket løg og hvidløg i en gryde og tilsæt græskarret. Svits et øjeblik.

Tilsæt fond og buillon vand og kog i ca. 20 min.

Suppen blendes med stavblender og fløde tilsættes. Bland det hele sammen, evt. brug stavblenderen igen.

Tilsæt til sidst peber.

Kulmule
Udben kulmulen og drys med salt og sukker. Fisken skal trække på køl ca. 1 time. Skær fisken i tynde strimler som skal i suppen lige inden servering.

Klorofyl olie
100 g valgfri krydderurter (renset), persille
200 g valgfri olie (jeg bruger en helt almindelig olie)
3 g salt

Giv krydderurterne en hurtig tur i blenderen og træk den grønne farve – klorofylen – ud i varm olie.

Sådan gør du
Krydderurter kommes i en blender sammen med saltet, imens lunes olien (valgfri) indtil det ikke er behageligt at dyppe fingeren mere. Ca. 55 grader.

Nu tilsættes olien til  krydderurterne – den lune olie lokker farvestoffet/klorofylet og den æteriske olie ud af krydderurterne – og der blendes i cirka 3 minutter, hvorefter krydderurteolien sigtes igennem en alm sigte og der efter et kaffefilter. Hældes på sutteflaske så den er klar til brug. Husk at opbevare på køl.
Baguettes
3 dl vand
½ tsk flagesalt
½ tsk sukker
30 g gær
500 g hvedemel
75 g valgfri grovmel
ekstra hvedemel til æltning

Bland vand med gær og sukker og tilsæt dernæst hvedemel og grahamsmel.

Ælt dejen i ca. 7 minutter på langsom hastighed, tilsæt evt. lidt mere mel, hvis den klistrer for meget. Tilsæt salt og skru derefter op på mellemhastighed i 3 minutter. Det gældes at nå punktet hvor den lige akkurat ikke klistrer.

Lad dejen hæve overdække i en skål i 1 time.

Slå dejen ned og lav 3-4 pølser ud af den og placer disse på en bageplade, og lad så de 3-4 baguettes hæve i yderligere i en time.

Varm ovnen op til 250 grader og bag de 3-4 baguettes i 15-20 minutter. Men kig til dem, de skal være gyldne. Sprøjt evt. lidt koldt vand på dem halvvejs.

 

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2479