«

»

nov 21

Print denne Indlæg

Nakkefilet

p1160804

Nakkefilet
1 styk nakkefilet
Rosmarin og timian
Salt og peber

Fremgangsmåde
Nakkefileten flækkes i 2 lige stykker på langs. Kødet grilles på alle 3-4 sider og smøres med salt og peber.

Kødet kommes i en 220 grader forvarmet ovn i 15 min. Tages ud og trækker i 5 min. hvor efter krydderurterne smøres ind i fileten. Ovnen skrues ned på 150 grader og kødet gives yderligere 25-30 min. Kødet tages ud for at trække i 30 min.

 

Sennep sauce
Grov dijon sennep
Alm. Løg
Sauce demiglace
Citron
Salt og peber

Fremgangsmåde
Steg løg i en gryde med lidt olie (valgfri). Tilsæt sauce demiglace lad det koge op. Tilsæt citronskal og grov dijon sennep og kog saucen til passende tykkelse. Gerne lidt tynd – skal ikke være sovs. Til sidst smages til med salt, peber og citronsaft.


Smørstegt og syltet porto bello svampe
Porto bello svampe 14 stk
Rødløg 5 stik store
Nødder 100 g
Smør 100 g
Eddike 3 dl
Blomsterhonning 2 dl
Valgfri krydderurt
Salt og peber

Fremgangsmåde
Sæt en gryde over med tre dl. Eddike og 2 dl. Honning og kog lagen op.

Rens svampene, udhul og skær stokken fra. Svampen skal beholdes hel. Rist svampen på pande med lidt smør. Tilsæt nødder når svampene har fået god brun farve. Hæld svampe og nødder op i en skål.

Hak rødløgene i 16/1 og rist dem stille på panden efter ca. 2 min. tilsættes den varme sylte lage og løgene koges i ca. 30 sek. (må ikke koge helt møre).

Til sidst hakkes den valgfri krydderurt meget fint. Og hældes sammen med svampene hvor efter man tager passende mængde løg og lage og vender sammen med.

 

Pommes Duchese/mos
Kartofler 4 kg
Smør 150 g
Olivenolie 3 spsk
Salt og peber
Krydder rasp

Fremgangsmåde
Kog kartoflerne uden salt, helt møre. Mos dem sammen med smør og olivenolie, tilsæt salt og peber til sidst. Massen skal køle helt af.

Tag en tallerken med hvedemel og en med 2 pisket æg og en med krydder rasp. Den kolde mos rulles til ens kugler og paneres i mel/æg og raspen, kan steges på pande eller i en friture.

 

Gulerods marv og puré
Gulerødder 16 stk
Løg 1 stort
Hvidløg 3 fed
Smør og fløde (passende mængde)
Salt og peber
Olie

Fremgangsmåde
Skæl gulerødderne og snit dem på langs uden at skære ind i midten. Vendes med lidt salt, peber og olie. Filmes så dampen bliver i fadet. 80 grader i ca. 1 time til skallen er ved at være mør. Skallen gemmes til puré.

Løgene skæres og steges af i gryde med hvidløg, tilsæt skallen fra gulerødderne med lidt fløde og smør, det hele koges mørt og blendes helt fint, puréen skal sigtes så der ingen klumper er i.

 

Plukket krydderurter til pynt!

 

 

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2476