12pers
500g mel 900 g sukker
340g smør 250 g past. hvider
240 g flormelis Salt
6 stk æg 500g frosne jordbær
6 stk citron 1 stang vanilje
4 æggeblommer 8 g husblas
4 dl fløde 10 stk peberkorn
100g mandelsplitter
Tarte au citron (price opskrift)
Mørdejen:
Alt smørret smuldres i melet sammen med 140g flormelis, lidt salt.
Tilsæt 2 æg og saml dejen(den må ikke æltes)
Dejen skal hvile i lille time i køleskabet.
Herefter skal dejen rulles ud og lægges i de forme man nu har valgt, bages ved 220ºC i 10 – 15 min.
Citroncremen:
4 citroner skæres i fileter 2 af disse citron skal lige rives først.
Skallen fileterne blendes sammen med 200g sukker, 4stk æg, 4 æggeblommer.
4 dl fløde blandes i cremen.
Cremen skal hældes i formene og bages ved 150ºC i en halv time/eller til cremen har sat sig.
Lad tærten køle af.
Italiensk marengs:
400g sukker opløses i gryde på komfur sammen med 2 dl vand til det har en klar tyktflydende sirup.
Imellem tiden har man pisket æggehviderne til skum hvorefter den kogende sukkerlage tilsættes lidt efter lidt pisk indtil marengsen er kølet lidt af og hæld den i sprøjtepose.
Tærten pyntes af med marengsen og brændes af med en brænder.
Lynsorbet:
300g vand og 300g sukker koges op med 1 stang vanilje og 10 styk hele peber.
8 g husblas udblødes i vand og tilsættes kogelagen når husblasen er opløst sættes gryden på køl til den er kold.
De frosne jordbær pulses på en blender lige 2 – 3 gange.
Sukkerlagen sigtes og hældes lidt efter lidt til det hele har en ensartet konsistens.
Serveres med det samme.
Karamelliseret nødder:
Nødderne ristes af på panden lige 10 sekunder inden 100g flormelis karamelliseres på panden.
Når alt sukkeret er smeltet er de færdige.