12pers
500g tipo 00
500g fin durum
1 spsk oliven olie
10 æg
1kg rosenkål
500g østershatte (eller anden svamp)
Smør
Salt og peber
200g digekrone
Pasta:
Begge slags mel hældes ud på bordet hvorefter man laver en fordybning så der er plads til æggene.
Æggene og lidt oliven olie ”slåes” i dejen til hele dejen er ensartet.
Dejen skæres ud i mindre stykker og lægges på køl i en halv time.
Pastamaskinen gøres klar og sættes fast.
Dejene tages ud en efter en og køres igennem maskinen til passende størrelse herefter lægges de på et tørt sted eller hænges hvis man har mulighed for det.
Koges få minutter med olie og salt i vandet.
Rosenkål og østershatte:
Rosenkålene skylles og det nederste af stokken skæres af samt de 2 – 3 yderste blade pilles af og lægges i isvand.
Østershattene deles i lamellerne.
Rosenkålene skæres i halve og ristes af på pande med svampene med salt og smør.
Digekronen rives på rivejern og drysses ud over den færdige pasta sammen med rosenkålbladene.