«

»

feb 27

Print denne Indlæg

Stegt polenta med spidskål & æble

polentaspidskal

Ingredienser

5dl. Vand
salt
½ dl. Olivenolie
100g. Polenta
50g. Revet parmesan
saft og skal af 1/2 citron

Salat:
½ spiskål
2 æbler
Persille

Æblegastrik:
50 g. Rørsukker
5 hele peberkorn
2 dl. Æble eddike
Olie

Polenta

1.Kom vand, salt og olie i kog, og tilsæt herefter polentaen, under omrøring, så den ikke klumper.  Lad den koge under  omrøring ved svag varme i 15-20 min.

2. Tilsæt revet parmesan, citronskal og saft.

3. Smagt til med salt og peber

4. Smør et fad m. Lidt olie, og kom polentamassen i, og sæt den i køleskabet.

5. Skær spidskålen fint, brug evt. mandolinjernet. Og skyld og afdryp godt.

6. Skær æblerne i tynde både ( læg evt. i vand med citronsaft, til brug)

7. Hak persillen groft.

Gastrik

1. Karamellisere sukker og en lille smugle vand på en pande el. gryde.

2. Tilsæt peberkorn og derefter æbleeddiken.

3. Lad det koge 5-7 min, indtil sukker og eddike er en blank sirup.

4. Vend sammen med olien.

Salaten

1. Vend alle ingredienserne sammen med gastrikken, og krydder med salt og peber.

Stegning

1. Tag polentaen ud og skær i ønsket form ( fx rektangel)

2. Steg på panden i olie

3. krydder med salt og peber

4. Anret med Salaten.

 

 

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2135