«

»

feb 23

Print denne Indlæg

Spanske tapas

brød fisk rejser skinke

Brød

1 pakke gær røres i 2 liter eller lidt mere kold vand.
Kom 3 store skefuld havsalt, en god sjat olivenolie og et par håndfuld sukker eller et halv glas honning i og rør det hele sammen.

Stil det tildækket til næste dag.

Dagen efter form brødene og lad dem efterhæve i et par timer.
Bag dem ved ca. 200 grader.

Papas a lo pobre

Skær kartofler, løg og peberfrugt i tynde skiver.
Steg dem langsomt i noget godt olivenolie (det kan I købe hos mig)
Når de er møre og lidt gyldne i kanterne, skal de drænes godt.
De spises med spejlæg, stegt i den sammen olie som kartoflerne.

Tortillitas de gambas

Dem vi lavede havde både krabbekød og rejer.
Kom et æg i en skål og rør det godt sammen med et par håndfulde hvedemel og lunkent vand fra vandhanen. Konsistensen skal være lige som pandekagedej eller noget lignende. Kom et løg, en fed hvidløg og persille i, det hele finthakket. Og så et par håndfuld rejer, salt og rør det hele godt.

De steges i olivenolie, 6 eller 7 ad gangen. Størrelsen er bestemt af den mængde du kan have i en suppeske.
De steges gyldne og sprøde på begge sider. Måske med alioli hvis du ikke er bange for at tage på.

 

Gambas al ajillo

Kom nogle gode rejer, hakket hvidløg og et lille styk tørret chili i lidt varm olivenolie, salt på og når de er røde over det hele, så er de færdige. De er bedst, når de lige er blevet lavet.

Giv brød til.

Stegt fisk

Vi brugte torsk og hvilling fillet.
Det er så simpel…
Det vigtigste her er kvaliteten af ingredienserne: frisk fisk og en god olivenolie.
Gå fisken igennem for ben.
Skær den i stykker og salt dem.
Lav en mix af hvedemel og durum hvedemel (ca. 2 til 1)
Kom fisken i melblandingen. Rist det overskydende mel fra fiskestykkerne og steg dem på begge sider i noget varmt olivenolie. De skal være gyldne og flotte at se på.
Spis salat til.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2114