«

»

feb 27

Print denne Indlæg

Jordskokkesuppe

suppe

Ingredienser

600g. Jordskokker
300g  Løg
2 fed hvidløg
2 dl hvidvin
vand
boullion
2,5 dl fløde
salt & peber
1. hak løg og hvidløg groft

2. sauterer løg og hvidløg i en gryde ved lav varme. Rør jævnligt. Ca. 10 min.

3. Jordskokkerne skylles og renses,  fjern evt. top & bund

( gem de store til chips & sprøde flager )

4. Tilsæt hvidvinen og lad alkoholen fordampe. ( duft)

5. tilsæt jordskokkerne og fortsæt sauteringen i yderligere 5 min

6. fyld op med vand så det dækker jordskokkerne og tilsæt boullion

7. Kog til jordskokkerne er møre.

8. Blend med fløde og smag til med salt og peber
Kan blendes med stavblender el. alm. blender.

 

Jordskokkechips

4 ml. store jordskokker
Olie
Salt

1. Brug en tykbundet gryde til olien.

2. Olien skal være ca.150 grader

3. Brug mandolinjernet til og lave 2 mm. tyde flager ( put direkte i vand)

4. Friterer de tynde flager

5. Strøg med salt efter hver fritering

 

Rå jordskokker

1. 4 ml. store jordskokker, skraldet

2. Skål med vand

3. Skær papirtynde flager på mandolin og direkte i vand

 

Kørvl i små buketter.

 

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2137