«

»

mar 07

Print denne Indlæg

Vaniljeparfait, syltede appelsinfileter, kandiserede nødder, krystal chokolade

vaniljeparfait

ca. 20 personer

Vaniljeparfait
40 æggeblommer
2 kg sukker
3 dl vand
3 l fløde
vanilje

Vaniljeparfait
Pisk fløden til en let skum og stil den på køl.
Sukker, vand koges til sukkersirup 118 grader. Sukkersiruppen piskes voldsomt op med æggeblommer med vanilje i. Flødeskum vendes i massen. Vaniljeparfaiten fryses i form eller lignende.

Syltede appelsinfileter
Appelsinerne fileteres og vendes med lidt eddike og sukker. Fileterne trækker i ca. 1 time.

Kandiserede nødder
Smelt 400 g sukker på en pande. Tilsæt 1 tsk bagepulver så sukkeret bruser op. Kom jordnødderne i sukkeret og rør, sådan at alle nødderne er dækket. massen hældes ud på et stykke bagepapir.
Når massen er afkølet, hakkes den i mindre stykker.

Krystal chokolade
200 g sukker og lidt vand koges op til 120 grader. Tilsæt 200 g mørk chokolade. Rør med en grydeske til chokoladen krystalliserer. Krystallerne hældes ud på et stykke bagepapir og køler af.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2250