«

»

mar 07

Print denne Indlæg

Kalv stegt som vildt, syltede tyttebær, glaserede løs, rosenkål, petit kartofler, bønner og brun sovs

kalv1 kalvefilet
1 ps tyttebær
8 kg alm løg
1 kg rosenkål
7 kg petit kartofler
1 kg bønner
5 gulerødder

Mel, smør, fløde, eddike, salt, sukker, honning, hvidløg, krydderolie, laurbærblade, peber

Kalv stegt som vildt
Kødet renses og brunes godt af på panden. Kødet kommes i en dyb gastro-bakke og dækkes halvt med vand, peber, laurbærblade, hvidløg, gulerødder og salt kommes i. Kødet sættes i ovnen ved 80 grader med spyd i, kernetemperatur på 65 grader.

Syltede tyttebær
Tyttebærren tages ud af fryseren og kommes i en skål/bøtte. 4 dl eddike og 4 dl sukker, laurbærblade og persillestilke kommes i en gryde og koges op. Den kogende lage overhældes de frosne tyttebær og trækker indtil servering.

Glaserede løg
Løgene pilles og skæres i 8 dele. Løgene vendes med 2 dl. sukker, lidt salt og krydderolie. Lad dem hvile i 15. min. Løgene steges i en meget varm gryde og omrøres løbende, så de ikke brænder på i bunden. Lad dem stege på denne måde i 15 min.

Rosenkål
Pil rosenkålene og kom dem i en skål. Tag en stor gryde med vand og salt og kog op. Blancher rosenkålene i 4 min. Dræn dem for væske og vend dem med lidt salt og 3 spsk smør (vandet gemmes til bønnerne)

Petit kartofler
Kartoflerne skylles godt for evt. jord. Kom kartoflerne i en gryde med salt, eddike og vand og bring dem i kog. Lad dem koge i 14 min. og sluk blusset. Lad dem blive i gryden, så de trækker færdig.

Bønner
Bønnerne skylles og enderne skæres af. Blancher dem i det samme vand som rosenkålene i 2 min.

Brun Sovs
Tag 1 pakke smør og samme mængde mel. Smørret smeltes og melet kommes i. Hav 1 liter vand klar og en liter mælk til at røre den jævn med. Tilsæt dog først stegeskyen og lad den koge ud. Kom herefter mælken i for at få den rette konsistens.

 

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2252