«

»

jan 03

Print denne Indlæg

Jordskokke creme med urteflan & fritteret skorzonerødder

jordskokke cremeJordskokke creme
1 skalotteløg
500 g jordskokker
1/2 l fløde
1/4 l kalvefond
slat/peber

Jordskokkerne skrælles, skæres i mindre stykker. Skalotteløg snittes fint. Smelt smør i gryde, sauter løg og jordskokker. Tilsæt derefter fløde og kalvefond.
Lad det simre til de er møre, blend og smag til med s/p.

Urteflan
1 dl fløde
2 æg
urter
salt/peber
4 små alu-forme

Hak krydderurterne, blancher/damp dem kort og sørg for at dryppe dem godt af efterfølgende. Pisk æg og fløde smmen, tilsæt s/p. Sprøjt de 4 aluforme godt med babette. Fordel urterne i formene, hæld æggemassen over. Bag dem i vandbad i ovnen til fast konsistens ca. 10-15 min ved 160 grader.

Skorzonerødder
1 stk

Skorzonerødder skylles fri fra jord, skrælles, og med tyndskræller skrælles/skæres tynde strimler, de ligges derefter i mælk indtil de skal fritteres. Frittér og strø med det samme med fint salt.

Anretning
Placer din flan i bunden af en varm (60 grader) dyb tallerken/skål, hæld din jordskokke creme over, så den dækker flanen. Pynt med fritteret skorzonerødder.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2218