«

»

sep 28

Print denne Indlæg

Kringle

kringle

Økologisk multidej
1½ dl lunken vand
12,5 g øko gær
1 knivspids havsalt
4 spsk øko sukker
3 spsk blødt øko smør
1 tsk øko kardemomme
1 øko æg
350 gr. øko hvemdemel

Ælt dejen sammen. Pas på ikke at putte for meget mel i. Lad den hæve i carka 2,5 – 3 timer.
Imens laves fyldet.

200 gr øko rosiner
100 gr øko sukker
100 gr øko margarine/smør
og evt. lidt kanel
Skal røres sammen. Margerinen skal ikke smeltes.

Rul dejen ud til et rektangel på cirka 30 x 40 cm på et meldrysset bord. Put fyldet på som en motorvej midt på dejfladen. Slå siderne over hinanden, først de orte sider i enderne og derpå de lange sider og klem kringlen forsigtigt sammen. Nap lidt. Tag dig god tid, så løber fyldet ikke ud.
Pensel med vand eller øko mælk og drys evt med hakkede øko mandler og lidt øko sukker.

Tænd ovnen på 200 grader med en plade i som også varmes op.

Lad den efterhæve tildækket i 45 min. Smid den over på den varme plade og bag den i cirka 20 min. Eller til den er dejlig gylden.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1965