«

»

nov 01

Print denne Indlæg

Skindstegt rødfisk i blomkålssuppe med safran

ca. 20 personer

Ingredienser
Rødfisk
3 blomkål
1½ l mælk
1½ l hønsefond
salt, peber, citron
smør

Fremgangsmåde
Blomkål deles i små buketter. Mælk, fond, lidt safran og salt bringes i kog. Blomkålsbuketterne tilsættes og det hele skal simre til blomkålen er mør, men ikke udkogt.

Blomkålen “fiskes” op af væden i gryden. Gem en fjerdedel af buketterne. Resten af blomkålen blendes til en jævn puré med lidt kogelage. Pureen kommes i en gryde og tilsættes kogelage til den har en passende konsistens. Suppen smages til med salt, peber og eventuelt lidt citron. Lidt ekstra safran tilsættes til sidst.

De gemte blomkålsbuketter ristes forsigtigt i smør i en gryde til de er gyldne.

Fisken afskælles, deles i portionsstørrelser, skindet ridses, steges på skindsiden til næsten færdig og vendes i sidste minut.

Fisken anrettes eventuelt på blomkålsbuketter, suppen hældes forsigtigt i. Kan pyntes med lidt friskkværnet sort peber, olivenolie, lidt hakket persille og nogle få safrantråde.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1543