«

»

okt 28

Print denne Indlæg

Creme af passionsfrugt på bund af chokolade

Creme af passionsfrugt på bund af chokolade. Kold appelsin/passionsfrugtsauce. Glaskaramel med appelsinstøv. Blomster af marcipan

16 personer

Creme af passionsfrugt
Ingredienser
4 blade husblas
150 gram sukker
40 g. maizena
Korn fra 2 vaniliestænger + de tomme stænger
5 dl. sødmælk
4 pasteuriserede æggeblommer
12 passionsfrugter
2 dl. pasteuriserede æggehvider

Fremgangsmåde
Læg husblassen i blød i koldt vand. Flæk vaniliestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv.
Pisk sukker og maizena og vaniliekorn rigtig godt sammen. Tilsæt 1 dl. af mælken og pisk godt. Kom til sidst æggeblommerne i og pisk igen godt.
Kog de resterende 4 dl. mælk op i en gryde sammen med de tomme vaniliestænger. Så snart mælken koger, tilsættes maizenablandingen. Cremen piskes godt igennem i 5-6 sekunder, mens den koger. Hæld cremen op i en kold skål. Fisk de tomme vaniliestænger op.
Halver passionsfrugterne og skrab kødet ud. Rør kødet ud med en gaffel.
Vrid husblassen fri for vand og dump den ned i den varme creme sammen med det rørte passionsfrugtkød.
Stil cremen i køleskabet i 10 min.
Pisk æggeviderne godt – uden, at de bliver til stive knolde. Vend forsigtigt hviderne i den nu kun lune creme.
Kom cremen på køl med det samme.

 

Chokoladebund
Ingredienser
300 gram ren rå marcipan
200 gram sukker
4 toppede spsk. stuetempereret smør
130 gram god mørk chokolade
4 store æg

Fremgangsmåde
Bland marcipan og sukker på bordet med hænderne og ælt det stuetempererede smørmed ind lidt efter lidt.
Smelt chokoladen i vandbad, og ælt den i marcipanmassen lidt efter lidt. Til sidst tilsættes æggene hurtigt.
Kom massen i en sprøjtepose og fordel den over 16 smurte forme.
Bages ved 175 grader, til de giver efter ved berøring, cirka 15-18 minutter. Afkøles.

 

Kold appelsin/passionsfrugtsauce
Ingredienser
6 appelsiner
3 passionsfrugter
3 stk. maizena opløst i lidt vand
300 gram sukker

Fremgangsmåde
Appelsinsaft og kødet fra passionsfrugterne, samt sukker koges op. Maizenaopløsningen tilsættes, dog kun ganske lidt, for det er kun meningen, at saucen skal jævnes en lille smule. Afkøl.

 

Glaskaramel med appelsinstøv
Ingredienser
Glaskaramel:
400 gram flormelis
Isomalt
Appelsinstøv:
4 appelsiner
300 gram sukker
1 stang vanilie

Fremgangsmåde
Glaskaramel
Smelt flormelisen/isomalten i gryde ved middel varme. Hold godt øje med sukkeret. Opstarten er langsomlig, men går lige pludselig stærk. Lad være at røre rundt i sukkeret før det næsten er helt smeltet, ellers vil der opstå klumper i sukkeret, som vil være svære at smelte ud. Når sukkeret er smeltet, kommes en klat på et stykke bagepapir og glatte ud med en palet. Kom kun 3 klatter på ad gangen, da sukkeret stivner hurtigt.

Appelsinstøv
Tænd ovnen på 70 grader. Skær skallen af appelsinen – kun det orange (det hvide er bittert) Kom skalllen på en bageplade med bagepapir og lade det tørre i ovnen i 1½ time. Kom sukkeret i en blender sammen med kornene fra vaniliestangen. Kom skallerne op i blenderen og kør sukkeret, til det hele er blandet godt sammen.
Drysses på de varme glaskarameller.

 

 

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1378