«

»

okt 28

Print denne Indlæg

Kylling med ravioli, gulerodspuré og sprød sennep

Kylling med fyld af eget kød og urter svøbt i bananblad. Hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat. Gulerodspuré med citrus. Rosenkål og friske asparges. Sure løg. Sprød sennep.

16 personer

Kylling med fyld af eget kød og urter svøbt i bananblad
Ingredienser
8 hele kyllinger
1 bdt. persille
1 bdt. basilikum
Fløde
Salg og hvid peber
Bananblade

Fremgangsmåde
Bryserne befries fra kyllingen og kødet fra vinger, lår og øvrigt kød på kyllingen pilles af og gemmes til “fars”.
Brysterne skæres forsigtigt op midtpå, film lægges henover og kødet bankes fladt.
Det resterende kød blendes med persille, basilikum og fløde. Farsen må ikke være for tyk, men heller ikke for tynd og flydende. Smages til med salt og peber (dette gøres ved at tage en lille smule “fars” og pakke det ind i film og kog det i vand).
Farsen lægges på midten af kyllingebrystet og kødet rulles omkring. Pakkes derefter ind i bananblad, som er blødgjort i kogende vand. bananbladet kan godt være skrøbeligt, rul derfor forsigtigt. Sørg for, at lukningen er skjult i bunden af rullen.
Bages i ovenen ved 160 grader i ca. 25-30 minutter.

Ravioli med ricotta og spinat
Ingredienser
Pastadej:
750 gram hvedemel
750 gram fint durummel
9 æg
18 æggeblommer
9 spsk olivenolie

Fyld:
400 gram spinat
2 små løg
2 fed hvidløg
Rapsolie
200 gram ricotta
Salt og hvid peber

Fremgangsmåde
Bland melet sammen og læg det i en stor bunke på bordet. Lav en fordybning i midten og kom æg og olie i fordybningen. Rør nu med små cirkelbevægelser melet ned i æggene lidt ad gangen indtil det bliver en ensartet masse. Ælt det sammen til en glat pastadej. Pak dejen ind i film og læg den på køl i min. 1 time.
Skyl spinaten godt og dryp den af. Hak løg og hvidløg fint. Steg dem af i lidt olie på en pande til de er klare. Kom spinaten på og steg videre til den falder sammen. Kom den i en sigte, så den kan dryppe af. Rør spinaten sammen med ricotta og krydr med salt og hvid peber.
Drys lidt mel på bordet og rul pastadejen ultratyndt ud. Lægen klat af spinat/ricottacremen på størrelse af en femkrone på dejen, fold dejen, så den danner små halvmåner. udstik raviolierne med en udstikker – det er vigtigt, at der ikke er luftbobler i dem, samt, at dejen er hel, dvs. uden huller, så der ikke løber vand ind under kogningen og udvande smagen.
Kom dem i spilkogende saltet vand og kog dem i ca. 1 minut. Tag dem op og dryp dem af.

Gulerodspure med citrus
Ingredienser
1,5 kg. gulerødder
Citron
Salt og hvid peber
Evt. fløde

Fremgangsmåde
Gulerødderne skrælles, skæres i mindre stykker og koges møre i usaltet vand.
Når gulerødderne er kogt møre, dryppes de godt af i en sigte, blendes og smages til med citron, salt og hvid peber.

Rosenkål
Ingredienser
Rosenkål
Honning
Smør

Fremgangsmåde
Skær stokken af rosenkålen og pil blade af til der ikke kan pilles flere af uden, at de går i stykker. Skyl bladene og de hele kål.
Blancher bladene og vend dem herefter ganske kort i smeltet smør på en pande, så de får glans.
Kog de hele rosenkål i letsaltet vand i 5 min. Smelt honning på en pande og vend dem rundt i honningen.


Asparges

Skyl aspargesene og blancher dem. Vend dem herefter kort i smeltet smør på en pande.


Sure løg
Ingredienser

10 rødløg
Lagereddike
Sukker
Laurbærblade

Fremgangsmåde
Halver løgene på langs og snit dem skråt
Lav en lage af eddike, sukker og laurbær. Lagen skal være syrlig, men ikke så syrlig, at mundvigene “låser” sig. Kog lagen op, skru ned og tilsæt løgene. Løgene skal være bløde, men stadig have bid.
Sprød sennep
Ingredienser
4 dråber rapsolie
2 spsk. hvedemel
2 spsk. dijonsennep
4 æggehvider

Fremgangsmåde
Rør olie, hvedemel og dijonsennep sammen. Rør æggehviderne i. Kom massen i en sutteflaske og sprøjt gitre ud på bagepapir.
Bages i ovnen ved 170 grader til de er gyldne og sprøde.

 

 

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=1368