pr/pers
1-2 modne friske figner
lidt nuste amarettini
ristede pinjekerner eller mandelflager
is eller mascarponecreme (mascarpone rørt op med lidt cremefraiche)
evt. lidt Marsala eller likør
balsamicocreme
Giv fignerne et krydssnit i toppen og “luk dem op” og stil dem på bagepapir på en bageplade.
Drys dem let med flormelis.
Lige før servering: giv fignerne 5 min i en var ovn, og til sidst et øjebliks grill.
Pas på: flormelis’en på toppen må gerne karamellisere, men IKKE branke.
makronerne knuses let.
Desserten kan anrettes på
1: tallerken:
brug de knuste makroner som bund for en passende mængde is og top med de bagte/grillede figner og ristede pinjekerner. Pyntes til sidst med et par dråber balsamicocreme.
2: i portionsglas:
rør den blødgjorte is med de knuste makroner, som måske har fået et stænk Marsala/likør eller ? og top glasset med figner, pinkekerner og et par dråber balsamico.