AKSAM MÖNÜSÜ
Terbiyeli tavuk corbasi: corba
Coban salatasi: salata
Ali Nazik: aparatif
Kisir: aparatif
Kuru fasulye: sicak yemek
Sehriyeli pirinc pilavi: sicak yemek
Türk ekmegi
AFTENENS MENU
Kyllingekød suppe med yoghurt og hvidløg: suppe
Hyrdesalat: salat
Den fornuftige Ali: forret
Bulgursalat: forret
Hvidbønner med oksekød: hovedret
Rispilaff med nudler: hovedret
Tyrkisk brød
Opskrifter : til ca. 20 personer
1.Hyrdesalat :
Ingredienser :
2 stk rødløg
2 stk agurker
15 stk tomater
hakket persille
1 stk citronsaft
Salt
Raps olie
Tomaterne, agurkerne skæres i tern og løgene skæres ( tynd skive ) og drysses med salt og skylles og vædden presses ud bagefter og blandes sammen, til sidst kommer citron saft, olie og salt i. Salaten kan pyntes med oliven eller feta i tern.
2.Bulgur salatIngredienser:
3 vandglas fin bulgur
3 vandglas kogte vand
mynte
persille
3 stk tomater
1/2 agurk
3 stk løg
3 stk tyrkisk peberfrugt
krydderier ( sort peber, paprika chili )
Salt
Olie
Citronsaft
Peberfrugt pure
Hæld kogende vand over bulguren og rør rundt og læg låg på og lad det stå i 20 minutter. Løgene skæres i tern og svitses i olie på panden og tilsat peberfrugt pure i. Til sidst kommer alle grøntsager, persille ( hakket) og citronsaften i.
Den fornuftige Ali :
Ingredienser
2 kg aubergine
1 kg tyrkisk yoghurt
Salt og peber
Hvidløg
Til pynt
Hakket oksekød ( kødet steges med lidt olie på panden)
persille (hakkes)
Auberginerne grilles/steges ( uden olie) til de er blød og brun over det hele Pil skrællen af og skær dem i små stykker. Bland auberginerne med yoghurt opg hvidløg. Til sidst pynt med hakket oksekød og hakket persille.
Kyllingkød suppe med yoghurt og hvidløg ingredienser
1 kg kyllingkød
1 spsk mel
1 liter naturel yoghurt
1 stk æg
salt
peber
3 fed hvidløg
raps olie
Kyllingkødet koges i 1,5 liter vand, Når kyllingen er kogt mør, tages den op af gryden. Og gem bouillonen til senere brug. Når kyllinger afkølet, skæres i tern. Æg, mel røres i yoghurt og tilsættes i bouillonen og koges ti minutter. Tilsat kyllingkød,olie og hvidløg og lad suppen småkoge i 20 minutter.
Rispilaff med nudler ingredienser
1 kg ris
125 g smør
250 g nudler
Kogte vand ( i forholdet mellem ris og vand er 1 til 2 )
Smelt smøren i en gryde , så kom nudler i og svitses inden de bliver brun. Tilsat ris ( inden skal risen skylles med koldt vand og tilsættes lidt citronsaft i) . Hæld kogende vand over og tilsat salt i. Kog risene ca 15 min. Lad dem stå 10 min.
Hvidbønner med oksekød ingredienser
1 kg hvidbønner
1,5 kg oksekød
løg
peberfrugt pure
krydderier
tyrkisk peberfrugt
Hvidbønner koges i vand inden de bliver blød og tages de af gryden.
Kødet svitses i gryden indtil de bliver blød. Og tilsættes løget i tern og tyrkisk peberfrugt ( i ring). Bagefter kom peberfrugt pure i og røres. Til sidt hvidebønner og krydderier ( paprika, chili og sort peber) kommer i gryden og lidt vand lad dem koge 1/2 time.