«

»

jun 08

Print denne Indlæg

AKSAM MÖNÜSÜ, tyrkisk mad

AKSAM MÖNÜSÜ

Terbiyeli tavuk corbasi: corba
Coban salatasi: salata
Ali Nazik: aparatif
Kisir: aparatif
Kuru fasulye: sicak yemek
Sehriyeli pirinc pilavi: sicak yemek
Türk ekmegi

AFTENENS MENU
Kyllingekød suppe med yoghurt og hvidløg: suppe
Hyrdesalat: salat
Den fornuftige Ali: forret
Bulgursalat: forret
Hvidbønner med oksekød: hovedret
Rispilaff med nudler: hovedret
Tyrkisk brød

 

Opskrifter : til  ca. 20 personer

1.Hyrdesalat :

Ingredienser :

2 stk rødløg

2 stk agurker

15 stk tomater

hakket persille

1 stk citronsaft

Salt

Raps olie

Tomaterne, agurkerne skæres i tern  og løgene skæres ( tynd skive ) og drysses med salt og skylles og vædden presses ud bagefter og  blandes sammen, til sidst kommer citron saft, olie og salt  i. Salaten kan pyntes med oliven eller feta i tern.

2.Bulgur salatIngredienser:

3 vandglas fin bulgur

3 vandglas kogte vand

mynte

persille

3 stk tomater

1/2 agurk

3 stk løg

3 stk tyrkisk peberfrugt

krydderier ( sort peber, paprika chili )

Salt

Olie

Citronsaft

Peberfrugt pure

Hæld kogende vand over bulguren og rør rundt og læg låg på og lad det stå i 20 minutter. Løgene skæres i tern og svitses i olie på panden og tilsat peberfrugt pure i. Til sidst kommer alle grøntsager, persille ( hakket) og citronsaften i.

Den fornuftige Ali :

Ingredienser

2 kg aubergine

1 kg tyrkisk yoghurt

Salt og peber

Hvidløg

 

Til pynt

Hakket oksekød ( kødet steges  med lidt olie på panden)

persille (hakkes)

 

Auberginerne grilles/steges ( uden olie) til de er blød og brun over det hele Pil skrællen af og skær dem i små stykker. Bland  auberginerne med yoghurt opg hvidløg. Til sidst  pynt med hakket oksekød og hakket persille.

Kyllingkød suppe med yoghurt og hvidløg ingredienser

1 kg kyllingkød

1 spsk  mel

1 liter naturel yoghurt

1 stk æg

salt

peber

3 fed hvidløg

raps olie

 

Kyllingkødet  koges i  1,5 liter vand, Når kyllingen er kogt mør, tages den op af gryden. Og gem bouillonen til senere brug. Når kyllinger afkølet, skæres i tern. Æg, mel røres i yoghurt og tilsættes i bouillonen og koges ti minutter.  Tilsat kyllingkød,olie og hvidløg og lad suppen småkoge i 20 minutter.

Rispilaff med nudler ingredienser

1 kg ris

125 g smør

250 g nudler

Kogte vand ( i forholdet  mellem ris og vand er 1 til 2 )

 

Smelt smøren  i en gryde , så kom  nudler i og svitses inden de bliver brun. Tilsat ris ( inden skal risen skylles med koldt vand og tilsættes lidt citronsaft i) . Hæld kogende vand over  og tilsat salt i. Kog risene ca  15 min. Lad dem stå  10 min.

Hvidbønner med oksekød ingredienser

1 kg  hvidbønner

1,5 kg  oksekød

løg

peberfrugt pure

krydderier

tyrkisk peberfrugt

 

Hvidbønner koges i vand inden de bliver blød og tages de af  gryden.

 

Kødet svitses i gryden indtil de bliver blød. Og tilsættes løget i tern og tyrkisk peberfrugt ( i ring). Bagefter kom peberfrugt pure i og røres. Til sidt hvidebønner og krydderier ( paprika, chili og sort peber) kommer i gryden og lidt vand lad dem koge 1/2 time.

 

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=427