Først laves knækbrødet:
0,5 dl chiafrø
0,5 dl. Hørfrø
0,5 dl sesamfrø
0,5 dl græskarkerner
0,5 dl solsikkekerner
0,5 tsk fint salt
2 dl koldt vand
Bland alle kernerne med salt, bland vandet i kernerne og lad det trække sammen i ca. 20 min.
Rulles tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir og bages ovn. Ved 175 grader, i ca. 35 min, eller til det er sprødt 😉
Køl af og knæk i mindre stykker.
Kammuslingerne gøres fri af den lille lukkemuskel, der kan sidde på siden, som er sej og træls og tygge i.
Hakkes i fine små stykker og vendes med 5 spsk. Olivenolie, 3 spsk. Fint hakket dild, 2 spsk, finthakket estragon og 1 spsk. Fint hakket purløg. Smages til med fint salt og fint revet citronskal.
Flæk vaniljestang, ta kornene ud og bland dem i ca. 1 dl. GOD olivenolie.
Skær 5 grønne æbler i brunoise ( små ens tern ) og put dem i vaniljeolien.
Safranmayonaise
Udblød 1 knivspids safran i 2 spsk vand
0,5 dl æggeblomme, piskes i ca. 3 min med 1 tsk. Sennep, 1 spsk æbleeddike og lidt salt. Derefter hældes 0,5 L rapsolie i, lidt ad gangen, mens der piskes. Tjek hele tiden at mayonnaisen samler sig, og ikke skiller. Når mayonnaisen er færdig kommes safran og vandet i, mens der piskes.
Den færdige mayo hældes på sprøjtepose.
Anret det hele, ved at flade lidt tatar ud på en tallerken, kom æbler med vaniljeolie over, dut små fine dutter af safran mayo og pynt med frisk dild og små knækbrødsbrud