«

»

nov 25

Print denne Indlæg

Svampefarseret kyllingelår, urterisotto, syltede græskar, stegt palmekål og vinaigrette

Kog først en syltelage af

5 dl. Lagereddike
5 dl vand
5 dl. Sukker
Stilke fra estragon
Skær græskar i fine ens tern og kom i en kun lage ( ikke kogende )

 

Fars til farsering.

Rens og skær svampe, steg dem af i olie ved meget høj varme, til de er gyldne og lækre. Blendes fint.

Lav fars ved at blende kyllingebryst med svampene og salt, tilsæt 0,3 dl. Æggehvide og 1 tsk.sennep og blend sammen med. Til sidst tilsæt ca. 1 dl fløde, blend det kun lige til farsen er samlet. Det skiller nemt.

Fordel farsen i de udrullerede kyllingeoverlår og rul dem sammen igen, luk med stegenål, lig dem med lukningen nedad i et ildfast fad, drys med salt og steg dem i forvarmet ovn 200 grader varmluft, og steg dem ca. 25 min, til de er gyldne, Skæres i skiver inden servering.

Risotto: fint hak 4 skalotteløg og 7 fed hvidløg og steg dem til de er bløde og næsten gennemsigtige ved svag varme i stor gryde. Tilsæt 1,3 kg risottoris og steg dem lidt af sammen med løgene. Hæld skiftevis hvidvin og grøntsagsboullion på (opløs boullion i kogende vand )

Der skal kun lidt væske på ad gangen og røres ofte, der slukkes for risottoen når risene er ved at blive bløde, men stadig har lidt bid. Lige inden servering kommes 200 g. koldt smør i tern i under opvarmning og en masse revet parmesan, og til allersidst finthakket persille, dild, og purløg.

Vinagrette laves ved at blande 3 spsk sennep, 2 spsk grov sennep, 4 spsk æbleeddike, 3 spsk honning og 1 dl olivenolie.

Palmekål plukkes af stilkene, skylles og hakkes groft, steges hårdt af på meget varm pande i olie, må gerne blive lidt brunt/sort, vendes derefter med vinaigrette.

Anret med risotto bunden af tallerken, skiver kylling, tern af syltet græskar og stegt palmekål, pyntes med brøndkarse.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2962