«

»

nov 25

Print denne Indlæg

Crepe suzette med ristede mandler og mascarpone creme

Pandekager

Korn af en 2 vaniljestang
360 g sukker
600 g hvedemel
18 æg
360 g smeltet smør
15 dl sødmælk

PANDEKAGER: Bland sukker, vaniljekor og mel. Pisk kraftigt med alle æggene, til dejen er helt uden klumper. Smelt smørret på panden (vask ikke panden af bagefter). Pisk det smeltede smør i dejen. Kom til sidst mælken i under stadig piskning.

Steg minimum 36 pandekager ved god varme, til de er gyldne på begge sider. Det er ikke nødvendigt at smøre panden igen, da der er allerede er rigeligt fedtstof på panden og i dejen. Læg de bagte pandekager i 4 mindre stakke og pak dem efterfølgende ind i alufolie indtil anretningen.

Appelsinsauce

600 g sukker
6 usprøjtede appelsiner
1,5. dl Grand Marnier
450 g mandelsplitter

APPELSINSAUCE: Smelt sukkeret til gylden karamel i en lille gryde. Vask appelsinerne godt og riv skallen fra dem. Skær appelsinerne over og pres saften igennem en sigte ned i karamellen. Tilføj Grand Marnier og den revne appelsinskal og kog det hele nogle minutter under omrøring, til noget af væden er fordampet. Tag gryden af varmen og lad saucen stå ved stuetemperatur til selve anretningen.

Rist mandelsplitterne let på en tør pande ved middel varme – pas på, det går pludselig stærkt. Tag dem af panden og afkøl dem let.

Mascarponecreme: rør mascarponen sammen med lige 2 dl. Creme fraiche 38%, 5 spsk flormelis og kornene fra en vaniljestang.

ANRETNING:Sæt pakkerne med pandekagerne i en 200 grader varm ovn i 7-8 minutter, til pandekagerne er godt lune. Tag dem ud af ovnen og fjern alufolien. Fold de lune pandekager sammen i kvarter og anret dem på de tallerkener eller det fad, de skal serveres på – 2 stk. per person.

Giv appelsinsaucen et kort opkog og kom den ud over de lune, foldede pandekager. Giv dem en lille skefuld mascarponecreme,  Drys med ristede mandelsplitter og server straks.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2959