«

»

okt 20

Print denne Indlæg

Efterårsret med fisk

 

5 personer

20 små kartofler med skræl
5 tomater
25 sorte oliven med sten
2½ skalotteløg (banan)
En lille håndfuld løvstikke
Salt og peber
500 g torskelignende fisk (kuller, torsk, sej mv.)
En lille skål durummel
50 muslinger
2 dl hvidvin + 2 dl vand
Smør og olivenolie

Fremgangsmåde:
Kartoflerne koges uden salt med skræl. De må ikke koges ud. De skal kunne trykkes med en
tommelfinger.
Skalotteløg skæres i fine tern.
Tomater med et skåret kors øverst blancheres i kogende vand i en gryde i 2-3 min. Puttes i koldt
vand, så skindet løsner sig og trækkes af. Befri tomaterne for kerne og skær tomaterne i tern.
Kernerne gemmes til muslingerne.
Olivensten fjernes, og oliven skæres i små mundrette stykker.
Skalotteløg sauteres i olie i en stor gryde. Kartofler mases med en tommelfinger og puttes i gryden.
Herefter tomater, oliven og løvstikke i gryden.
Blåmuslingerne dampes i hvidvin og vand + resterne af urterne og tomatkernerne- indtil
muslingerne har åbnet sig (ca. 2-3 min.).
Fisken duppes tør med køkkenrulle/viskestykke. Salt og peber blandes i durummelet, og fisken
vendes heri. Steges i olie og smør ca. 3-4 min. på hver side.

Saucen fra blåmuslingerne sies og monteres med smør.
Grøntsagerne vendes forsigtigt på en dyb tallerken og anrettes på midten. Saucen hældes uden
omkring. Blåmuslinger placeres rundt på tallerkenen, og fisken allerøverst. Pyntes med dild.

Permanent link til denne artikel: http://gourmetpigerne.dk/wordpress/?p=2901